Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Συμπτώματα Καρδιακής Ανεπάρκειας: O κρίσιμος ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός απειλητικού για την ζωή συνδρόμου

Τσούγκος Ηλίας

6 Μαΐου 2019

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:18:38 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 156
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργάνωσε με επιτυχία την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στο Innovathens powered by Samsung, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ημερίδα με θέμα "Υποστήριξη ασθενών με καρδιακές παθήσεις. Η συμβολή των φροντιστών". Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές:

Ο Σταύρος Τερζάκης που ανέλυσε τους τρόπους εξασφάλισης αιμοδοσίας υπέρ των καρδιοπαθών.

Η Κέλλη Παναγιωτοπούλου που μίλησε για το άγχος στις καρδιακές παθήσεις και την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Η Μαρία Αγγελάκη με θέμα εισήγησης τη "Ζωή με καρδιακή ανεπάρκεια: παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό και πρακτικές οδηγίες για καλύτερη καθημερινότητα".

Ο Δημήτρης Κόντης με τίτλο ομιλίας τη "Συμμετοχή νοσηλευόμενων ασθενών με καρδιολογικές διαταραχές στις ιατρικές αποφάσεις (παρουσίαση κλινικής έρευνας στο Θριάσιο Νοσοκομείο)".

Ο Ηλίας Τσούγκος που μίλησε για τα "Συμπτώματα της Καρδιακής Ανεπάρκειας: Ο κρίσιμος ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός απειλητικού για την ζωή συνδρόμου".

Ο Αντώνης Αντωνιάδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού στα καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Όμηρος Παπαδόπουλος παρουσίασε τις τεχνολογίες αιχμής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που υποστηρίζουν την καθημερινότητα ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

Τσούγκος Ηλίας Καρδιολόγος - Επίκουρος Καθηγητής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν"

Ο Ηλίας Τσούγκος είναι Καρδιολόγος, Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου της Κύπρου (διδασκαλία του μαθήματος "Καρδιολογία" σε φοιτητές του 4ου έτους). Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και πραγματοποίησε τις βασικές του σπουδές. Τα προηγούμενα 10 έτη εργαζόταν ως Πανεπιστημιακός υπότροφος με κλινικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο (διδασκαλία στους φοιτητές του 5ου έτους) στο ΠΓΝΑ Αττικό. Επίσης, διετέλεσε καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Νοσηλευτική Καρδιολογία" επί 4 συναπτά έτη. Έχει μετεκπαίδευση στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς αλλά και σε προγράμματα αποκατάστασης και αποθεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια (ΠΓΝΑ Αττικό, ΠΓΝΑ Λαϊκό, Carolinsca University). Έχει επίσης εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές των καρδιολογικών υπερήχων (Stress Echo, Διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα και την τρισδιάστατη (3D) υπερηχογραφία , Royal Society of Medicine London, UK, 2014) .Τέλος έχει αποκτήσει δίπλωμα στην καταδυτική και υπερβαρική ιατρική. Είναι ταμίας του Ελληνικού Κολλεγίου καρδιολογίας, μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μέλος της Επιστημονικής επιτροπής της Καρδιολογικής Εταιρείας καθώς και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Ήταν κύριος ερευνητής των μελετών "Ontarget" και "Manage- HF", καθώς επίσης και της μελέτης του γονιδίου της φωσφολαμβάνης στον Ελλαδικό χώρο σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Έχει συνολικά δημοσιεύσει πάνω από 50 επιστημονικά άρθρα, 15 πλήρης δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά και 38 σε εθνικά περιοδικά. Ακόμα συμμετείχε στην παρουσίαση πάνω από 100 άρθρων υπό τη μορφή περιλήψεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι κριτής σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς και μεγάλο αριθμό άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες. Τιμήθηκε με υποτροφία της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας.

Σχετικές ομιλίες