Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

«Η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου» - Μια εκδήλωση της "Εταιρείας Συγγραφέων", αφιερωμένη στη μνήμη των εκλιπόντων ποιητών

Χουζούρη Έλενα, Χουλιάρας Γιώργος, Δουλαβέρα Νάντια, Μηλιώτης Παναγιώτης, Κουλούρη Μαρία, Μαργαρίτη Ειρήνη, Σιώζιου Δανάη, Μάρβιν Παυλίνα, Τανάγρη Μελίνα, Μαυρίδου Ευαγγελία

12 Οκτωβρίου 2020

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:51:48 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1838

Ποιητικό δρώμενο, με τίτλο τον εμβληματικό στίχο του Ανδρέα Εμπειρίκου «η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου», παρουσίασε η Εταιρεία Συγγραφέων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας. Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε και συντόνισε η συγγραφέας-κριτικός και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων Έλενα Χουζούρη, μαγνητοσκοπήθηκε και προβάλλεται από το BLOD.

Οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μανόλης Αναγνωστάκης, Γιάννης Βαρβέρης, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Τάσος Λειβαδίτης, Γιάννης Ρίτσος, Μίλτος Σαχτούρης και Γιώργος Σεφέρης ανασυνθέτουν το πρόσωπο και τη μνήμη της ποίησης, σε βιντεοπροβολές τις οποίες επιμελήθηκε ο Παντελής Αναστασιάδης. Το ηχητικό υλικό προσέφερε ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης.

Η ποίηση όμως ανήκει και στο μέλλον. Οι βραβευμένοι με το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων για το πρώτο τους ποιητικό βιβλίο Νάντια Δουλαβέρα, Παυλίνα Μάρβιν, Ειρήνη Μαργαρίτη, Παναγιώτης Μηλιώτης, Μαρία Κουλούρη και Δανάη Σιώζιου διαβάζουν επί σκηνής αγαπημένα, δικά τους και άλλα, ποιήματα. Η Μελίνα Τανάγρη ερμηνεύει μελοποιημένη ποίηση, συνοδεία της Ευαγγελίας Μαυρίδου στο πιάνο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, ποιητής Γιώργος Χουλιάρας, τονίζοντας ότι: «Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια … Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη...», έχει πει ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο εμβληματικός στίχος του οποίου «Η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου» είναι ο τίτλος της εξ αναβολής, από τον Μάρτιο 2020 λόγω της πανδημίας, εκδήλωσης της Εταιρείας Συγγραφέων. Τι είναι άλλωστε η ποίηση, αν δεν είναι μια διαρκής αναβολή του θανάτου, «το τραγούδι που ξεγελά τον χρόνο», όπως έλεγε ο Αντρέ Μπρετόν.

«Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντός μας», έχει επίσης πει ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Η ποίηση έρχεται από μακριά και ανήκει στο μέλλον. Η εκδήλωση συνδέει ό,τι πέρασε, που αποτυπώνεται σε ποιήματα εκλιπόντων μελών της Εταιρείας, με όσα έρχονται, που εκπροσωπούν ποιήτριες και ποιητές που βραβεύτηκαν για το πρώτο τους βιβλίο με το Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη της Εταιρείας Συγγραφέων. Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης καθιερώθηκε από την UNESCO άλλωστε μετά από πρόταση της Εταιρείας Συγγραφέων.

«Η ποίησις είναι το καταφύγιο που φθονούμε», έλεγε ο Καρυωτάκης, και απόκριση ίσως στην πρόταση του Πωλ Βαλερύ πως «η ποίηση είναι ανάπτυξη ενός επιφωνήματος» αποτελεί ο στίχος του Ανδρέα Eμπειρίκου από το ποίημα «Ο πλόκαμος της Αλταμίρας» στη συλλογή «Ενδοχώρα»: «Η ποίησις είναι ανάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου. Μέσα της όλοι μεγαλώνουμε … Η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη εκλιπόντων ποιητών.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης & Εταιρεία Συγγραφέων

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Το φθινόπωρο του 1997 ο ποιητής Μιχαήλ Μήτρας πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων να οριστεί μια ημέρα για τον εορτασμό της ποίησης στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες. Την πρόταση υιοθέτησε το ΔΣ, με πρόεδρο τότε της Εταιρείας τον ποιητή και κριτικό Κώστα Στεργιόπουλο, ενώ η ποιήτρια και μέλος του Δ.Σ. Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, καθώς συμπίπτει με την εαρινή ισημερία. Η πρώτη Ημέρα Ποίησης στην Ελλάδα γιορτάστηκε από την Εταιρεία Συγγραφέων το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά με μεγάλη επιτυχία. Την επόμενη χρονιά ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO και αργότερα πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Με τη στήριξη πολλών χωρών, η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε και o εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης καθιερώθηκε από το 2000.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.authors.gr/posts/view/pagkosmia-hmera-poihshs-pws-archisan-ola/home

Η Εταιρεία Συγγραφέων, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981 με επίτιμο Πρόεδρο τον Οδυσσέα Ελύτη, αποτελεί τον μείζονα φορέα ποιητών, πεζογράφων, δοκιμιογράφων, μεταφραστών, κριτικών και άλλων ανθρώπων του λόγου που γράφουν στα ελληνικά, ενώ αντεπιστέλλοντα και επίτιμα μέλη της αποτελούν διακεκριμένοι νεοελληνιστές και επιφανείς ξένοι συγγραφείς. Εκλιπόντα μέλη της περιλαμβάνουν την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, τον Μανόλη Αναγνωστάκη, την Κική Δημουλά, τον Νίκο Εγγονόπουλο, τον Ουμπέρτο Έκο, τον Εμμανουήλ Κριαρά, τον Ζακ Λακαριέρ, τον Δημήτρη Μαρωνίτη, τον Αντώνη Σαμαράκη, τη Διδώ Σωτηρίου, τον Πάτρικ Λι Φέρμορ, τον Σέιμους Χίνι κ.ά. Η Εταιρεία Συγγραφέων αποτελεί φορέα προάσπισης της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και των πνευματικών και ηθικών δικαιωμάτων των συγγραφέων, προαγωγής, διάδοσης και εκπροσώπησης στο εξωτερικό της ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας, αλληλεγγύης προς συγγραφείς και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Δεν υπάρχει πολιτιστικό γεγονός μείζονος σημασίας στην Ελλάδα ή μεγάλου ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό, στο οποίο να μη συμμετέχουν κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέλη της.

Κάθε χρόνο η Εταιρεία απονέμει τέσσερα βραβεία σε αναγνωρισμένους και πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες ή ξένους συγγραφείς που προάγουν τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Μετά από πρόταση της Εταιρείας καθιερώθηκε διεθνώς από την UNESCO η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η Εταιρεία έχει επίσης πλούσια εκδοτική δράση, που περιλαμβάνει ετήσιο Ημερολόγιο με πρωτότυπα κείμενα μελών της. «Λογοτεχνία & Επανάσταση: 1821-2021» είναι το θέμα του Ημερολογίου 2020 της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ «Λογοτεχνία & μυστήριο: Ελευσίνα» το θέμα του Ημερολογίου 2021 της Εταιρείας Συγγραφέων.
Πληροφορίες για τη δράση της Εταιρείας Συγγραφέων και τα τακτικά, επίτιμα & αντεπιστέλλοντα μέλη της μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπό της (www.authors.gr). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και υπηρετούν αμισθί, συνεπικουρούμενα από εθελοντές. Με έργο αναγνωρισμένης λογοτεχνικής αξίας, υποψήφιοι για μέλη πρέπει να προταθούν από επτά ήδη μέλη της Εταιρείας και να υπερψηφισθούν με αυξημένη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση σε μυστική ψηφοφορία. Οι δράσεις της Εταιρείας προάγουν την πνευματική ζωή του τόπου και την ακτινοβολία της διεθνώς.

20ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, 5 MAIOY 2019
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Χουλιάρας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωσήφ Βεντούρας
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αγγελική Στρατηγοπούλου
ΤΑΜΙΑΣ: Μαρίζα Ντεκάστρο
ΜΕΛΗ: Μαρία Κούρση
Φαίδων Ταμβακάκης
Έλενα Χουζούρη
Χουζούρη Έλενα Ποιήτρια - Συγγραφέας - Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Έλενα Χουζούρη έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και μια συγκεντρωτική των ποιημάτων της [2011]. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2004 με το μυθιστόρημα «Σκοτεινός Βαρδάρης» [ Κέδρος -νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Πατάκη το 2019]- και ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: «Πατρίδα από βαμβάκι» [Κέδρος], «Δύο φορές αθώα» [Κέδρος] και «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ» [Πατάκης]. Το 2001 κυκλοφόρησε η συγκεντρωτική έκδοση «Εξ αγχιστείας» [Γαβριηλίδης], με κριτικές και δοκίμια της για την ποίηση, το 2012 επανακυκλοφόρησε η ανανεωμένη μελέτη της «Η Θεσσαλονίκη του Γιώργου Ιωάννου» [Επίκεντρο] και το 2020 η μελέτη της «Η στρατιωτική ζωή στην νεοελληνική λογοτεχνία» [Επίκεντρο]. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, στο Δ.Σ της οποίας, χρημάτισε Αντιπρόεδρος [2009-2011], Γενική Γραμματέας [2011-2013] και από το 2019 μέλος.

Χουλιάρας Γιώργος Ποιητής - Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων

Ο Γιώργος Χουλιάρας (Εικονομαχικά, 1972, Δρόμοι της μελάνης, 2005, Λεξικό αναμνήσεων, 2013) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (1951) και έζησε πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, πριν επιστρέψει από το Δουβλίνο στην Αθήνα, ενώ το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για την καινοτόμο γραφή του και το σύνολο του έργου του. Έχει εργαστεί ως πανεπιστημιακός λέκτορας στις ΗΠΑ, ανταποκριτής, Σύμβουλος Επικοινωνίας ελληνικών διπλωματικών αποστολών και σύμβουλος διεθνών πολιτιστικών φορέων. Υπήρξε συνιδρυτής των περιοδικών Τραμ και Χάρτης και επιμελητής λογοτεχνικών και επιστημονικών εκδόσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντικό μέρος της δουλειάς του έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά και σε μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες. Έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Δουλαβέρα Νάντια Ποιήτρια

Η Νάντια Δουλαβέρα μεγάλωσε στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτιστική Διοίκηση (Πάντειο) και τη Λογοτεχνία (Birkbeck, Λονδίνο). Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Μεσοτοιχία» (Εκδόσεις Μελάνι, 2018) διακρίθηκε με το βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή από την Εταιρεία Συγγραφέων (υποψήφια και στη βραχεία λίστα των βραβείων του περιοδικού Αναγνώστη). Το 2016 της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Ποίησης στον 7ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας» για το ποίημα «Τότε». Γράφει στίχους για τραγούδια (cd «To Πρώτο Βλέμμα» σε μουσική και ερμηνεία της Ευτυχίας Μητρίτσα, 2020). Ζει στην Αθήνα.

Μηλιώτης Παναγιώτης Ποιητής

Ο Παναγιώτης Μηλιώτης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρονικός κι εργάζεται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Μια ανάσα δρόμο (Εκδόσεις Ars Nocturna, 2013 – Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη της Εταιρείας Συγγραφέων) και Το σκίτσο στην ντουλάπα (Εκδόσεις Θράκα, 2017, β´ έκδοση Εκδόσεις Ενύπνιο, 2020). Προσεχώς θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ενύπνιο η ποιητική συλλογή Λιώναν με τις μπότες το χορτάρι.

Κουλούρη Μαρία Ποιήτρια

Η Μαρία Κουλούρη γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1975. Από τις εκδόσεις Μελάνι έχουν εκδοθεί: Μουσείο άδειο, 2013 (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή της Εταιρείας Συγγραφέων). Ρολόγια και άλλοι χτύποι, 2015 (Βραβείο «Σωτηρίου Ματράγκα» της Ακαδημίας Αθηνών). Καθημερινά κρεβάτια, 2017. Αστικό ελάφι, υπό έκδοση. Από τις εκδόσεις Le miel des anges, εκδόθηκε στο Παρίσι η ανθολογία ποιημάτων της, Lits quotidiens. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, σερβικά, τουρκικά, πολωνικά. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, 2019, παρουσιάστηκε το κείμενο της Τροφή. Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους Μη με λησμόνει.

Μαργαρίτη Ειρήνη Ποιήτρια

Η Ειρήνη Μαργαρίτη γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Σπούδασε θέατρο κι εργάζεται ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Φλαμίνγκο, (Εκδόσεις Μελάνι, 2014, βραβείο «Γιάννης Βαρβέρης» της Εταιρείας Συγγραφέων) και, φλου, (εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2019), καθώς επίσης και τη συλλογή διηγημάτων Επιλεγμένα είδη (εκδόσεις Μελάνι, Αθήνα, 2017).

Σιώζιου Δανάη Ποιήτρια

Η Δανάη Σιώζιου γεννήθηκε το 1987. Μεγάλωσε στη Γερμανία και την Καρδίτσα. Υπήρξε συνεκδότρια και μέλος της ομάδας του περιοδικού Τεφλόν. Η ποιητική συλλογή Χρήσιμα Παιδικά Παιχνίδια (Αντίποδες, 2016), έλαβε το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη της Εταιρείας Συγγραφέων και εκδόθηκε στη γερμανικά από τον εκδοτικό οίκο Parasitenpresse. Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί σε πολλές γλώσσες και δημοσιευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ λογοτεχνίας, εκθέσεις βιβλίου και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες. Είναι μέλος του δικτύου ευρωπαϊκών ποιητικών φεστιβάλ Versopolis και του Εργαστηρίου για την Ιστορία του Βιβλίου στο ΕΚΠΑ. Η δεύτερη ποιητική της συλλογή Ενδεχόμενα Τοπία θα κυκλοφορήσει από τους Αντίποδες το 2021.

Μάρβιν Παυλίνα Ποιήτρια

Η Παυλίνα Μάρβιν γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, μεγάλωσε όμως στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Θεατρολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου και ασχολείται με θέματα σύγχρονης ιστορίας και πολιτικής του βιβλίου και του πολιτισμού. Το πρώτο της βιβλίο, «Ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο μου», κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κίχλη (Ιανουάριος 2017) και διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου της Εταιρείας Συγγραφέων, «Γιάννη Βαρβέρη». Ως συγγραφέας και περφόρμερ έχει προσκληθεί σε μια σειρά από καλλιτεχνικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες. Εργάζεται στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως επιμελήτρια εκθέσεων βιβλίου.

Τανάγρη Μελίνα Ερμηνεύτρια

Η Μελίνα Τανάγρη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία στη Σορβόννη, παρακολούθησε μαθήματα Θεάτρου στη Σχολή της Tania Balachova, και μαθήματα Σκηνογραφίας στη Σχολή St.Martin΄s στο Λονδίνο.

Στο Παρίσι ξεκίνησε και η καλλιτεχνική της σταδιοδρομία ως τραγουδίστρια παίρνοντας μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ και τελικά συνέχισε να ασχολείται με το τραγούδι. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εμφανίζεται στο ελληνικό τραγούδι με τον Διονύση Σαββόπουλο στους “Αχαρνείς” το 1976-77.  Παίρνει μέρος σαν ηθοποιός στις ταινίες "Λαμόρε" του Δημήτρη Μαυρίκιου και "Ρόζα" και "Περιπλάνηση" του Χριστόφορου Χριστοφή.

Το 1980 παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ ποιοτικού τραγουδιού "Printemps de Bourges' στη Γαλλία. Δίνει συναυλίες σε πολιτιστικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού καθώς και σε πόλεις της Γερμανίας.

Συνεργάστηκε με την Μαρία Φαραντούρη σε συναυλίες που έγιναν στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Το 1982 κυκλοφορεί ο πρώτος της δίσκος με τραγούδια από μεσογειακές χώρες και τίτλο, “Τεσσαρακοστός Παράλληλος”. Ξεκινάει να πειραματίζεται με την ερμηνεία και τα θεατρικά στοιχεία στις μουσικές παραστάσεις που προτείνει και αυτό θα της δώσει στην πορεία την ιδιαιτερότητα που την χαρακτηρίζει.

Η πρώτη δική της ολοκληρωμένη παράσταση έγινε το 1980 στο Ανόβερο της Γερμανίας, αργότερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο Θέατρο “Αθήναιον” κ.λ.π. Το 1986 παρουσιάζει τον επόμενο δίσκο της, “Όλα μπερδεύονται γλυκά” με δικούς της στίχους και μουσική. Το 1987 γίνεται ευρύτερα γνωστή με τον δίσκο, “Βυζάκια έξω λοιπόν”. Συμμετέχει για δύο χρονιές το 1986 και το 1987 στις παραστάσεις του “Σείριου” του Μάνου Χατζηδάκη στο Ζούμ. Το 1989 κυκλοφορεί ο δίσκος, “Μελίνα από το μέλι” και το 1992 ο δίσκος στον “Κήπο”. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δίνει συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Το 1999 κυκλοφορεί το δίσκο “Κόντρα Καρδιάς” και το 2002 το δίσκο “Το ‘χεις”. Εν τω μεταξύ συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις και μερικές εκτός Ελλάδος.

Το 2004 παίρνει μέρος στο δίσκο με ποίηση Παλαμά μελοποιώντας το τραγούδι “Εν’ Άνθος” με πρωτοβουλία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2006 και 2007 συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην μουσική παράσταση “Τα Λόγια της Αγάπης” στην “Αθηναΐδα”. Το 2007 λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζοντας γαλλικά τραγούδια με τίτλο “9-11 Γαλλικά”.

Μαυρίδου Ευαγγελία Πιανίστα

Σχετικές ομιλίες

Η ποίηση, λίγο πριν λίγο μετά το 1821, και ο νεοελληνικός διαφωτισμός 01:14:11

Μαρ 21, 2021

Η ποίηση, λίγο πριν λίγο μετά το 1821, και ο νεοελληνικός διαφωτισμός

Κούκης Νίκος Χουλιάρας Γιώργος Χουζούρη Έλενα Ξούριας Γιάννης Κόκκωνας Γιάννης Τικτοπούλου Κατερίνα Λαζαρίδου Όλια Λαμπροπούλου Μαριλίτα Νταλιάνης Γιάννης Θεοδωρίδου Σόνια

Γλώσσα: Ελληνική