Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Cozzens Susan

Καθηγήτρια Δημόσιας Πολιτικής, Ivan Allen College, Georgia Technology Institute

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Susan Cozzens είναι Καθηγήτρια Δημόσιας Πολιτικής, Διευθύντρια του Κέντρου Τεχνολογικής Πολιτικής και Αξιολόγησης, και Αναπληρώτρια Κοσμήτορας για την Έρευνα στο Ivan Allen College του Georgia Technology Institute (Georgia Tech) στην Ατλάντα των ΗΠΑ.. Από το 1998 έως το 2003 ήταν Πρόεδρος της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Georgia Tech, ενώ πριν μετακινηθεί στο Πανεπιστήμιο Georgia Tech ήταν για 11 χρόνια στη Σχολή του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Rensselaer. Επίσης, από το 1995 έως το 1997 ήταν Διευθύντρια του Γραφείου Υποστήριξης Πολιτικών στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ.

Η Susan Cozzens χαρακτηρίζεται από πλούσιο ιστορικό δημοσιεύσεων, προσφοράς υπηρεσιών και άντλησης  χρηματοδότησης πάνω στο πεδίο της μελέτης της επιστήμης και της τεχνολογίας, και των πολιτικών για την επιστήμη. Μεταξύ άλλων ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής για την Επιστήμη, τη Μηχανική και τη Δημόσια Πολιτική της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από σημαντικές επιστημονικές επιτροπές και συμβούλια των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, και επίσης έχει διατελέσει επιμελήτρια (editor) σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Της έχει απονεμηθεί το Lang Award της Technology Transfer Society για ένα άρθρο που έχει συγγράψει μαζί με τη Julia Melkers. To 2015 αναγνωρίστηκε ως “Section Star” στην 25η ετήσια εκδήλωση του τμήματος Επιστήμης, Γνώσης και Τεχνολογίας της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Susan Cozzens αναφέρονται σε πολιτικές για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ισότητας, ισονομίας και ανάπτυξης. Είναι ενεργή σε διεθνές επίπεδο στην ανάπτυξη μεθόδων για την αξιολόγηση της έρευνας αλλά και δεικτών που αφορούν την επιστήμη και την τεχνολογία. Οι τρέχουσες ερευνητικές της δραστηριότητες αφορούν θέματα όπως τις τεχνολογίες διαχείρισης υδατικών πόρων και ενέργειας, τη νανοτεχνολογία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τα τεχνολογικά προγράμματα που στοχεύουν στη μείωση της απόλυτης φτώχειας και τη διεθνή ερευνητική συνεργασία.

ΟΜΙΛΙΕΣ