• Ομιλητής/τρια: Χρυσουλάκη Στέλλα

  Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων
   
  Η Στέλλα Χρυσουλάκη είναι Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς  και Νήσων.
   
  Έκανε τις Πανεπιστημιακές της σπουδές στην Γαλλία ,στη Σορβόννη, απ΄ όπου πήρε και το διδακτορικό της δίπλωμα. 
   
  Επί μακρά σειρά ετών ήταν αρχικά υπεύθυνη και στη συνέχεια Προϊσταμένη στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.  Από το 2003 έως το 2011 ασχολήθηκε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης  Μουσείων και Εκθέσεων. Το 2011 ανέλαβε Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.
   
  Η κυρία Χρυσουλάκη έχει ειδικευτεί στην Μινωική Αρχαιολογία. Από το 1985 έως σήμεραείναι Διευθύντρια ανασκαφών και τοπογραφικών ερευνών στο πρόγραμμα «Μινωικοί Δρόμοι» καθώς και υπεύθυνη ανασκαφής του Μινωικού Ιερού Κορυφής Τραοστάλου Κρήτης.   Από τις ανασκαφές και την ενασχόληση της Κας Χρυσουλάκη με την Μινωική Αρχαιολογία προέκυψε πλήθος ανακοινώσεων που δημοσιεύθηκαν μεταξύ άλλων  στα πεπραγμένα Κρητολογικών  Συνεδρίων και  στη σειρά των εκδόσεων Aegeum. 
   
  Από το 2012 είναι υπεύθυνη των σωστικών ανασκαφών στον Πειραιά.  Στα πλαίσια αυτών των ανασκαφών ήλθε στο φως και το Αρχαϊκό Νεκροταφείο στο Φαληρικό Δέλτα κατά την ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
   
   

ΟΜΙΛΙΕΣ