• Ομιλητής/τρια: Featherstone Kevin

    Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διευθυντής Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics and Political Science
     
    Ο Kevin Featherstone κατέχει την έδρα Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο London School of Economics and Political Science.  Είναι επίσης Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και ένας από τους Προέδρους του LSEE, του Ερευνητικού Κέντρου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη εντός του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, του οποίου υπήρξε Διευθυντής (2004-2007 και 2012-2013). Έχει εργαστεί ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Μιννεσότα και της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Harvard. Επίσης, κατείχε ακαδημαϊκές θέσεις στα Πανεπιστήμια του Στίρλινγκ και του Μπράντφορντ. Το 2009-10, συμμετείχε στη συμβουλευτική επιτροπή για την κυβερνητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Ο Κέβιν Φέδερστοουν υπήρξε το πρώτο αλλοδαπό μέλος του ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας. Είναι επίσης αντιπρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου «Atomium Culture» (Βρυξέλλες).

    Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε εκείνη της σύγχρονης Ελλάδας. Οι αναλύσεις του αφορούν τα γνωστικά πεδία της συγκριτικής πολιτικής, των δημόσιων πολιτικών, της πολιτικής οικονομίας και του «Εξευρωπαϊσμού». Τα κυριότερα βιβλία που έχει δημοσιεύσει για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα αφορούν: τις πολιτικές «Εξευρωπαϊσμού», τις σχέσεις Η.Π.Α και Ε.Ε, τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ για την Νομισματική Ένωση, τις πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα μετά το 1974, την Ελλάδα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, τα όρια του «Εξευρωπαϊσμού» στην Ελλάδα και τις εγχώριες απεικονίσεις της Ευρώπης.

    Ανάμεσα στις πολυάριθμες διακρίσεις του συγκαταλέγεται η απονομή (2013) από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας του παρασήμου του Τάγματος του Φοίνικος για τις υπηρεσίες του σχετικά με την κατανόηση του πολιτισμού και της κοινωνίας της Ελλάδας. Το 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμπεριέλαβε έκδοση στην οποία συμμετείχε ως συγγραφέας στον κατάλογο «100 αξιομνημόνευτα βιβλία για την Ευρώπη» (100 Books on Europe to Remember).