Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μαλαμίτση - Πούχνερ Αριάδνη

Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αριάδνη Μαλαμίτση-Πούχνερ είναι Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής  στο Αρεταίειο Νοσοκομείο του ΕΚΠΑ.
 
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με τιμητικές  υποτροφίες του ΙΚΥ λόγω αριστείας και απεφοίτησε με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική και Νεογνολογία ως υπότροφος ξένων κρατικών φορέων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Βιέννης (Αυστρία), του Μονάχου (Γερμανία), της Ουψάλα (Σουηδία) και της Φιλαδέλφειας (ΗΠΑ).

Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Υφηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και  μέλος 9 διεθνών  και 11 Ελληνικών Ιατρικών Εταιρειών.
 
Έχει λάβει 19 ακαδημαϊκές υποτροφίες, τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε 125 επιστημονικές συνεδρίες. Έχει τιμητικά επιλεγεί (2000) από το Ινστιτούτο Κarolinska της Στοκχόλμης  ως εισηγήτρια για το θέμα “Angiogenesis” στο Nobel Forum, ως εισηγήτρια υποψηφίων για τo "Märta Philipson Award for Progress in Pediatrics" (Karolinska Institutet Σουηδίας) και  από τα Πανεπιστήμια Göteborg, Sweden και Washington State University, Seattle, USA ως Key Opinion Leader για το πρόγραμμα “Development of a non-invasive test for detection of intraamniotic infections” Επιπλέον εκλέχτηκε μέλος στο μεγάλου κύρους International Perinatal Collegium. Υπήρξε κατόπιν προσκλήσεως Visiting Professor  στο Harvard Medical School (2013) και έδωσε Grand Rounds Lecture στο  Harvard Division of Newborn Medicine, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Boston Children’s Hospital, Brigham and Women’s Hospital και Beth Israel Deaconess Medical Center.
 
Είναι στο Editorial Board του περιοδικού “Mediators of Inflammation” και στο Editorial Committee του περιοδικού “Acta Paediatrica”. Είναι κριτής σε 70 διεθνή επιστημονικά περιοδικά  και 6 ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι εξωτερικός κριτής για επιχορηγήσεις ερευνητικών προγραμμάτων διεθνών ινστιτούτων και κρατικών ιδρυμάτων της Γαλλίας, Αυστρίας, Ηνωμένου βασιλείου, Νέας Ζηλανδίας, Ιρλανδίας.
 
Έχει δημοσιεύσει 305 ξενόγλωσσες μελέτες, από τις οποίες 150 είναι πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά κατόπιν κρίσεως και 200 ελληνικές (70 πλήρεις) στους τομείς της Παιδιατρικής, Νεογνολογίας και Περιγεννητικής Ιατρικής. Έχει επίσης συγγράψει κεφάλαια σε ξενόγλωσσα ιατρικά βιβλία, πανεπιστημιακά συγγράμματα για φοιτητές, ειδικευόμενους ιατρούς και συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 350 ανακοινώσεις σε  ξένα και ελληνικά ιατρικά συνέδρια. Εννέα μελέτες της έχουν λάβει το 1ο βραβείο σε διεθνή συνέδρια (μεταξύ των οποίων και το “Gold Medal”  των Academic Olympics της UENPS -Union of European Neonatal Perinatal Societies) και τρεις σε ελληνικά.
 
Είναι μέλος τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής σε περισσότερες από 50 διδακτορικές διατριβές (σε 35 επιβλέπουσα). Έχει συμμετάσχει σε 5 μεταπτυχιακά προγράμματα και επιτροπές εκπαίδευσης.  Έχει οργανώσει ή συμμετάσχει στην οργάνωση περισσότερων από 80 διεθνών και  Ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων και συμποσίων (αποκλειστική οργανώτρια του ετήσιου διεθνούς “Maria Delivoria-Papadopoulos Perinatal Symposium”).
 
Είναι Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Περιγεννητικής Φροντίδας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Εξειδίκευση στη Νεογνολογία του ΚΕΣΥ και Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Εξειδίκευση στην Νεογνολογία/Εντατική Νοσηλεία Νεογνών. 
Έχει ενεργό συμμετοχή στο καθημερινό κλινικό έργο της Νεογνολογικής Κλινικής, της οποίας προΐσταται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.
 
Ξένες γλώσσες με αντίστοιχα πιστοποιητικά: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

ΟΜΙΛΙΕΣ