• Ομιλητής/τρια: Παπαδόπουλος Ευάγγελος

  Καθηγητής & Μέλος Συμβουλίου Ιδρύματος του Ε.Μ.Π.
   
  Ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) το 1981 και το M.S και Ph.D. από το Department of Mechanical Engineering του Massachusetts Institute of Technology (MIT) το 1983 και το 1991 αντίστοιχα. Μεταξύ των ετών 1985 και 1987 υπηρέτησε στο ΓΕΝ/ ΓΕΤΕΝ ως αναλυτής συστημάτων. Προηγουμένως ήταν Βοηθός Έρευνας στο Laboratory for Information and Decision Systems (LIDS), και στο Laboratory for Manufacturing and Productivity (LMP) του MIT. Το 1991 εργάσθηκε ως Lecturer στο Department of Mechanical Engineering του ΜΙΤ. Την περίοδο 1991-1996 εκλέχτηκε και εργάσθηκε ως Assistant/ Associate Professor στο McGill University, Montreal, Canada και στο Center for Intelligent Machines του McGill. 

  Το 1996 εξελέγη Επίκ. Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (ΣΜΜ) του ΕΜΠ, όπου σήμερα υπηρετεί ως Καθηγητής. Εξελέγη μέλος του πρώτου Συμβουλίου του ΕΜΠ, και διετέλεσε Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Συστήματα Αυτοματισμού» και του Τομέα ΜΚ&ΑΕ της ΣΜΜ ενώ συμμετέχει ως επισπεύδων ή μέλος σε πλήθος Επιτροπών της ΣΜΜ ή του ΕΜΠ.
   
  Διδάσκει τα μαθήματα Ηλεκτρικά Κυκλώματα και Συστήματα, Ηλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Ενέργειας, Εισαγωγή στη Θεωρία και Τεχνολογία του Αυτομάτου Ελέγχου, Ευφυή Συστήματα Ελέγχου και Ρομποτική (συνδιδασκαλία), και Μηχανοτρονικά Συστήματα. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε θέματα Ρομποτικής, Αυτομάτου Ελέγχου, και Μηχανοτρονικής με χρηματοδότηση από εθνικές, ευρωπαϊκές, διεθνείς και ιδιωτικές πηγές. Έχει συγγράψει τρία βιβλία, τα Eισαγωγή στα Hλεκτρικά Kυκλώματα και Συστήματα, Hλεκτρομηχανικά Συστήματα Μετατροπής Eνέργειας, και Ρομποτική, έχει πλέον των 200 έγκριτων δημοσιεύσεων σε έγκριτα περιοδικά και διεθνή συνέδρια, και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. 
   
  Είναι Senior Member της IEEE και της AIAA, Member της ASME, της Sigma Xi, του MIT Entrepreneurial Forum (Greece) και μέλος του TEE. Είναι Associate Editor των έγκριτων περιοδικών ASME Journal of Dynamic Systems, Measurement and Control και του Mechanism and Machine Theory (Elsevier), ενώ στο παρελθόν διετέλεσε Associate Editor για το IEEE Transactions on Robotics και Guest Editor για το IEEE/ ASME Transactions on Mechatronics. Είναι Associate Editor του IEEE Robotics and Automation Society Conference Editorial Board (RAS-CEB), και συμμετέχει σε πλήθος Διεθνών Συνεδρίων ως μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής (IPC). Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και υποτροφίες και έχει δώσει πλήθος ομιλιών σε πανεπιστήμια και στη βιομηχανία.