Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος Μ.

Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γενικός Χειρουργός Κ.Μ.Κωνσταντινίδης MD,PhD,FACS είναι Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Κατάγεται από την Κάρπαθο. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως φοιτητής διακρίθηκε με υποτροφία σε όλα τα έτη φοίτησης. Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ECFMG και FLEX των ΗΠΑ το 1981 και επελέγη από την Ιατρική Σχολή του Ohio State University και το Νοσοκομείο Riverside Methodist του Columbus, Ohio για την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής.

Το 1988 εξελέγη Λέκτορας και το 1989 Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στο ίδιο πανεπιστήμιο σε ηλικία μόλις 32 ετών. Το 1989 απέκτησε το δίπλωμα του American Board of Surgery και το 1999 ανανέωσε τον τίτλο του. Εργάσθηκε ως Διευθυντής της Κλινικής του Riverside Methodist όπου πραγματοποίησε μεγάλη σειρά επεμβάσεων, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει την εκπαίδευση φοιτητών και ειδικευομένων Γενικής Χειρουργικής. Συνολικά, παρέμεινε στις ΗΠΑ για 12 έτη.

Είναι διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 1991 επέστρεψε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για να ιδρύσει και να διευθύνει το Τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Λέιζερ. Έκτοτε δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών και προσφέρει χειρουργική φροντίδα υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει τις επεμβάσεις Προχωρημένης Λαπαροσκόπησης, τη χειρουργική με Laser ή Ραδιοσυχνότητες (RF) και τη Ρομποτική Χειρουργική.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 12.000 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Το 2000 χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη χώρα μας το ρομποτικό σύστημα Aesop3000 και το 2006 το σύστημα DaVinci στην πρώτη επέμβαση τηλερομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα. Έως σήμερα πολλοί νέοι χειρουργοί έχουν εκπαιδευθεί στην κλινική του στις ελάχιστα τραυματικές τεχνικές και τη ρομποτική. Είναι μέλος 36 ιατρικών και χειρουργικών εταιρειών. To 2006 ίδρυσε την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής, το 2007 έλαβε τον τίτλο του Εκπαιδευτή Ρομποτικής Χειρουργικής (Proctor), το 2008 οργάνωσε το πρώτο Συμπόσιο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Αθήνα και το 2009 ανέλαβε τη διοργάνωση του 6ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής (MIRA 2011) μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΟΜΙΛΙΕΣ