• Ομιλητής/τρια: Δεληβορριάς Άγγελος

  Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη
   
  Ο καθηγητής Άγγελος Δεληβοριάς γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Το 1956 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Το 1946 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ/Μπραϊσγκάου και το 1965 διορίστηκε στην Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία. Υπηρέτησε αρχικά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και αργότερα ως επιμελητής στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αχαΐας και Αρκαδίας-Λακωνίας.

  Το 1969, με υποτροφία της Alexander von Humboldt Stiftung, άρχισε τη μελέτη της διδακτορικής του διατριβής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν, την οποία και ολοκλήρωσε το 1972. Κατά το διάστημα 1972-1973 συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στην Ecole Pratique des Hautes Etudes.

  Από το 1973 έως το 2014 διεύθηνε το Μουσείο Μπενάκη, τη ριζική ανάπλαση του οποίου ανέλαβε και ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2000. Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την οργάνωση νέων εκθεσιακών χώρων και έτυχε διεθνούς αναγνωρίσεως.

  Το 1992 εξελέγη καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Άρθρα και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.