ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Γύρω από την Ιστορία του Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού - 2η ομιλία: Αττίκ, Χαιρόπουλος, Γιαννίδης, Σουγιούλ
 

Ομιλητής:

Μυλωνάς Κώστας
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

17/10/2018
 

Διάρκεια:

103:47
 

Εκδήλωση:

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας - 1ος Κύκλος 2018-2019: Το ελληνικό τραγούδι
 

Διοργανωτής:

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
 

Χώρος:

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη
 

Κατηγορία:

Τέχνες / Πολιτισμός
 

Ετικέτες

μουσική , ελληνικό τραγούδι , έντεχνο ελληνικό τραγούδι , Αττίκ , Χρήστος Χαιρόπουλος , Κώστας Γιαννίδης , Μιχάλης Σουγιούλ
 
 
 
Με το ελληνικό τραγούδι, το πιο αγαπημένο είδος μουσικής στην Ελλάδα, εγκαινιάζει τον 9ο χρόνο λειτουργίας του το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Ο Κώστας Μυλωνάς και ο Γιώργος Τσάμπρας, ερευνητές και συγγραφείς που έχουν ασχοληθεί όσο λίγοι με το θέμα, δίνουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει, μέσα σε οκτώ δίωρα σεμινάρια, την ιστορία, το ρεπερτόριο και τους σημαντικότερους δημιουργούς και εκτελεστές του. 
 
Το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας, που εγκαινιάζει τον 9ο χρόνο λειτουργίας του, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στη δια βίου μάθηση, κάτι που εξηγεί και την αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων που κάθε χρόνο σημειώνεται. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό που αγαπάει την έντεχνη μουσική και θα ήθελε να αποκτήσει γενικές γνώσεις, ώστε να την κατανοήσει και να την εκτιμήσει σε βάθος. Μπορεί επίσης να προσφέρει σφαιρική γνώση για τη μουσική σε φοιτητές ή επαγγελματίες από άλλους χώρους του πολιτισμού. Τα σεμινάρια του κύκλου, που συνοδεύονται από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσιάζουν καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, ειδικοί επιστήμονες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες.
 
Ο θεσμός εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και στηρίζεται από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Γύρω από την Ιστορία του Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού - 2η ομιλία: Αττίκ, Χαιρόπουλος, Γιαννίδης, Σουγιούλ

Στη δεύτερη από τις 4 ομιλίες του συνθέτη και συγγραφέα, Κώστα Μυλωνά, αναπτύσσεται η ιστορία του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, εστιάζοντας στους Αττίκ, Χαιρόπουλο, Γιαννίδη, Σουγιούλ κ.ά..

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάζει και τραγουδά Ράνια Κυριαζή - Μυλωνά.
 
 • Συνθέτης, Συγγραφέας
  Το πλούσιο και μεγάλο σε έκταση βιογραφικό του συνθέτη και συγγραφέα Κώστα Μυλωνά, δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί ολόκληρο. Για το λόγο αυτό, αναφέρονται τα πιο ουσιώδη σημεία της δραστηριότητάς του:

  Ως συνθέτης έχει γράψει μουσική όλων των ειδών, σημαντικό μέρος της οποίας έχει εγγραφεί σε 3 δίσκους LP και 12 CD’s, που ακούγονται συχνά από διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και πολύ συχνότερα από το ΤΡΙΤΟ πρόγραμμα της ΕΡΑ.

  Έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες, στην κυριολεξία, συναυλίες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, εισπράττοντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και Μ.Μ.Ε.. Έχει συνεργαστεί με την Κ.Ο.Α (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών), ως κειμενογράφος και πιανίστας σε συναυλίες για το ελληνικό τραγούδι.

  Ως συγγραφέας έχει γράψει 9 βιβλία που έχουν εκδοθεί: 8 από τον ΚΕΔΡΟ και 1 από τη ΝΕΦΕΛΗ. Τα 6 από αυτά αποτελούν παρθενικές θεματολογικές καταθέσεις και διδάσκονται στα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια.

  Για το μουσικό και συγγραφικό έργο του, έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις, καθώς και με πληθώρα εγκωμιαστικών κριτικών σχολίων και αναφορών από όλα τα Μ.Μ.Ε..