ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Current Risks to Archaeological Sites: Assess Globally, Assess Locally
 

Ομιλητής:

Michalski Stefan
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

02/04/2012
 

Διάρκεια:

40:24
 

Εκδήλωση:

Climate Change and its Impact on Preservation Management of Archaeological Sites
 

Διοργανωτής:

Initiative for Heritage Conservancy (IHC), σε συνεργασία με το ICCROM (the International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property), το University of KENT, το Canadian Conservation Institute (CCI) και το University College London - Qatar (UCL-Qatar)
 

Χώρος:

Μουσείο Ακρόπολης
 

Κατηγορίες:

Αρχαιολογία , Περιβάλλον
 

Ετικέτες

κλιματική αλλαγή , αρχιολογικά μνημεία
 
 
 
Στην εργασία γίνεται μία προσπάθεια πέρα από την απλή απαρίθμηση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι, προς μια ποσοτική αξιολόγηση των κινδύνων αυτών, τόσο ως προς τα πιθανά γεγονότα που συνδέονται με τη λέξη "κίνδυνος", καθώς και τις σωρευτικές διαδικασίες φθοράς που μειώνουν την αξία των μνημείων. Ο πρώτος στόχος είναι η αξιολόγηση των παλαιών κινδύνων που είναι γνωστοί πριν από την αλλαγή του κλίματος, η οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Ο δεύτερος στόχος είναι η εκτίμηση των νέων κινδύνων που προέκυψαν από την κλιματική αλλαγή, και η σύγκρισή τους με τους ήδη υπάρχοντες κινδύνους. Ο τρίτος στόχος είναι η δημιουργία των δυνατοτήτων περιορισμού του κινδύνου, και η αξιολόγηση τους σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας. Ο τελικός στόχος θα είναι να δοθεί προτεραιότητα σε πρακτικές μείωσης του κινδύνου για τη συντήρηση των μνημείων.
 
 • Senior Conservation Scientist, Canadian Conservation Institute
  O Stefan Michalski αποφοίτησε από το Queen's University το 1972, αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Φυσική και τα Μαθηματικά, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια εργάζεται μελετώντας την οπτική αντίληψη. Το 1977 συνέχισε τις σπουδές του, εκπαιδευόμενος ως συντηρητής έργων τέχνης.
   
  Από το 1979 εργάζεται στο Canadian Conservation Institute. Σήμερα είναι διευθυντής του Preventive Conservation Services Division του CCI.
   
  Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους πρακτικών συνεδρίων.