ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας
 

Ομιλητές:

Kaplan Steve ,
Horton Andrew
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

27/06/2018
 

Διάρκεια:

111:46
 

Εκδήλωση:

Τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας
 

Διοργανωτής:

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Hellenic American College
 

Χώρος:

Ελληνοαμερικανική Ένωση
 

Κατηγορία:

Τέχνες / Πολιτισμός
 

Ετικέτες

κωμωδία
 
 
 
Ο διάσημος Αμερικανός, ειδικός της κωμωδίας, Steve Kaplan, σε μια «σοβαρή» συζήτηση για το γέλιο με τον σεναριογράφο Andrew Horton…
 
Ο Steve Kaplan, μόνιμος συνεργάτης του τηλεοπτικού δικτύου HBO και σύμβουλος σε εταιρείες παραγωγής όπως οι Dreamworks, Disney, Paramount, Touchstone, «σοβαρεύεται» και συνομιλεί για την κωμωδία με τον βραβευμένο σεναριογράφο Andrew Horton.
 
Εκτός από την ιδιότητά του ως σύμβουλος και script doctor στο Χόλυγουντ, είναι συν-ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού Punch Line Theatre στο Μανχάταν, όπου συνεργάστηκε με σεναριογράφους βραβευμένων ταινιών και sitcom σειρών (Analyze This, Friends, Ugly Betty, Will & Grace, Sex and The City, Big Love). Ο Steve Kaplan είναι συγγραφέας του βιβλίου “The Hidden Tools of Comedy” (Michael Wise Productions, 2013) και έχει διδάξει πολυάριθμα σεμινάρια για την τέχνη του γέλιου και της κωμωδίας σε πανεπιστήμια (UCLA, NYU, Yale κ.α.) και αλλού.
 
Ο Andrew Horton είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσότερων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. Διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια, διδάσκει σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. και έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
 
 • Expert on comedy
  Ο Steve Kaplan, είναι μόνιμος συνεργάτης του τηλεοπτικού δικτύου HBO και σύμβουλος σε εταιρείες παραγωγής όπως οι Dreamworks, Disney, Paramount, Touchstone.
   
  Εκτός από την ιδιότητά του ως σύμβουλος και script doctor στο Χόλυγουντ, είναι συν-ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Punch Line Theatre στο Μανχάταν, όπου συνεργάστηκε με σεναριογράφους βραβευμένων ταινιών και sitcom σειρών (Analyze This, Friends, Ugly Betty, Will & Grace, Sex and The City, Big Love). Ο Steve Kaplan είναι συγγραφέας του βιβλίου “The Hidden Tools of Comedy” (Michael Wise Productions, 2013) και έχει διδάξει πολυάριθμα σεμινάρια για την τέχνη του γέλιου και της κωμωδίας σε πανεπιστήμια (UCLA, NYU, Yale κ.α.) και αλλού.
 • Σεναριογράφος, συγγραφέας
  O Andrew Horton διετέλεσε καθηγητής στην έδρα Jeanne H. Smith της Σχολής Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια. Είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσότερων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο (μεταξύ των οποίων της μελέτης "Οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Ένα σινεμά Στοχασμού"), το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές.

  Οι ταινίες του περιλαμβάνουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπραντ Πιτ, The Dark Side of the Sun και το πολυβραβευμένο Something In Between (1983, Γιουγκοσλαβία, σε σκηνοθεσία Srdjan Karanovic).

  Διδάσκει σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και οι Η.Π.Α.