Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας: Εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες

Μαρκουλάκη Έφη

9 Ιουλίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 15:41 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 147
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 

1. Επιστήμες Υγείας,

2. Πληροφορική,

3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,

4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,

5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.

Μαρκουλάκη Έφη Ερευνήτρια - Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας, ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Η Δρ. Έφη Μαρκουλάκη είναι Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με Μεταπτυχιακό σε Ολοκλήρωση Διεργασιών και Διδακτορικό Δίπλωμα σε Βελτιστοποίηση Βιομηχανικών Διεργασιών από το University of Manchester. Διαθέτει σημαντικό διδακτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ΑΤΕΙ Πειραιά, το ΕΑΠ, το ΕΜΠ και το University of Manchester, ενώ από το 2008 κατέχει θέση Ερευνήτριας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στην ποσοτική εκτίμηση κινδύνων και αβεβαιότητας, το σχεδιασμό καινοτόμων διεργασιών και υλικών και την ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων μαθηματικής βελτιστοποίησης για λήψη αποφάσεων. Η έρευνά της έχει δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Σχετικές ομιλίες