ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γαλλία
 

Ομιλητής:

Savary Patricia
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

09/07/2018
 

Διάρκεια:

14:40
 

Εκδήλωση:

Υποτροφίες & Μεταπτυχιακές Σπουδές (Ημερίδα στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου 2018)
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Εκπαίδευση
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , υποτροφίες , μεταπτυχιακές σπουδές , σπουδές στο εξωτερικό
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
  • Υπεύθυνη του γραφείου «Σπουδές στη Γαλλία - Χώρος Campus France», Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
    Η Patricia Savary, υπεύθυνη για την προώθηση των Ανώτατων Γαλλικών Σπουδών στο Ελληνικό Κοινό, είναι πτυχιούχος του Πανεπιστηµίου CAEN Γαλλίας.
     
    Από το 1980 ως 1993 εργάστηκε ως καθηγήτρια Γαλλικών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Την περίοδο 1994-2002 ήταν διευθύντρια του Παραρτήµατος του Γαλλικού Ινστιτούτου της Φιλοθέης. Κατέχει τη σημερινή της θέση από το 2005.