ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

New Era. New Mindset & The SU Experience
 

Ομιλητές:

Συροπούλου Νίκη ,
Αποστολίδου Καλίσσα
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

09/07/2018
 

Διάρκεια:

20:10
 

Εκδήλωση:

SingularityU Day on Exponential Technologies at Demokritos: New Era, New Mindset!
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Singularity University
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Εκπαίδευση
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , Singularity University
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
 • Ιδρύτρια του TEDx Academy - Πρέσβυς Singularity University στην Αθήνα
  Η Νίκη Συροπούλου είναι Ιδρύτρια του TEDx Academy, Ambassador του Singularity University και Global Executive Director του P&G Alumni παγκόσμια.

  Είναι σύμβουλος στην καινοτομία την στρατηγική ανάπτυξη και την αλλαγή στην εποχή της ψηφιακής μετάλαξης οικονομίας.
   
  Με πολύχρονη εμπειρίας στον τομέα του marketing και της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεργάζεται με εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
 • Επικεφαλής Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Raycap
  Η Καλίσσα Αποστολίδου εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Raycap, αφού είχε εργαστεί περίπου 10 χρόνια για τα Ηνωμένα Έθνη στην Ελβετία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.
   
  Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Έδρας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της UNESCO και είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας των TEDTalks στην Ελλάδα.
   
  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Δίκαιο και τη Διπλωματία από το Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts (ΗΠΑ 2008) και πτυχιούχος Φιλοσοφίας από το Smith College (ΗΠΑ 2004).