ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Βιομιμητικές, Νανοϋφασμένες επιφάνειες που απωθούν το νερό
 

Ομιλητής:

Έλληνας Κοσμάς
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

06/07/2018
 

Διάρκεια:

22:48
 

Εκδήλωση:

53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Φυσικές επιστήμες
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
  • Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
    Ο Κοσμάς Έλληνας έλαβε το Πτυχίο του Φυσικού καθώς και το Μεταπτυχιακό εξειδίκευσης στη Μικροηλεκτρονική από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ο τίτλος της διπλωματικής του εργασίας εξειδίκευσης είναι: «Κατασκευή σταθερών διπλής κλίμακας τραχειών υπερυδρόφοβων και υπερυδρόφιλων επιφανειών με λιθογραφία κολλοειδών σωματιδίων και εγχάραξη με πλάσμα». Eίναι διδάκτορας του τμήματος Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ο τίτλος της διατριβής είναι: «Αμφίφιλες και αμφίφοβες επιφάνειες ενσωματωμένες σε μικρορευστονικές διατάξεις πάνω σε ψηφίδα με εφαρμογές στη χημική ανάλυση». Η διδακτορική του διατριβή πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστήμης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας 22 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Συνολικά οι δημοσιεύσεις του έχουν λάβει 480 αναφορές εκ των οποίων οι 341 είναι ετεροαναφορές, ενώ ο δείκτης h (h-index) του είναι 9 (πηγή: google scholar & scopus).

    Προφίλ στο Google Scholar