ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Η κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ στην εξερεύνηση των μηχανισμών της ζωής
 

Ομιλητής:

Σαρειδάκης Εμμανουήλ
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

06/07/2018
 

Διάρκεια:

38:07
 

Εκδήλωση:

53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορίες:

Φυσικές επιστήμες , Βιολογία
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
  • Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
    Ο Εμμανουήλ Σαρειδάκης γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1970. Σπούδασε Φυσική στο Imperial College London, από όπου πήρε το Διδακτορικό του στη Βιοφυσική Κρυσταλλογραφία το 1995. Εργάσθηκε κατόπιν ως μεταδιδακτορικός/επιστημονικός συνεργάτης στη Βιολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-1998), το Imperial College London (1999-2002), το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας/ ΙΤΕ Κρήτης (2002-2003), τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών (2003-2007) και τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ». Το 2007 εξελέγη Ερευνητής Δ’ στο Εργαστήριο Υπερμοριακής και Δομικής Χημείας του πρώην Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» και Honorary Research Fellow της Ιατρικής Σχολής του Imperial College. Είναι Ερευνητής Γ' από το 2012. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία και μεθολογία κρυστάλλωσης μακρομορίων (ιδιαιτέρως στη χρήση διαγραμμάτων φάσεων, την πυρηνογένεση και την αυτοματοποίηση) και στην κρυσταλλογραφία μακρομορίων.