ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Misinformation and ways to deal with it
 

Ομιλητής:

Σαρρής Νίκος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

03/07/2018
 

Διάρκεια:

36:43
 

Εκδήλωση:

53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Πληροφορική
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , παραπληροφόρηση
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
  • Head of Operations, ATC
    Ο Νίκος Σαρρής είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Καινοτομίας ATC. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Master of Engineering από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Εργάζεται από το 1996 σε έργα Έρευνας & Ανάπτυξης ως ερευνητής, διευθυντής έργου και συντονιστής μεγάλων πολυεθνικών κοινοπραξιών. Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό άρθρων για διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με έργα σχετιζόμενα με τα ΜΜΕ, εστιάζοντας στη σημασιολογική ανάλυση και την κατανόηση του περιεχομένου των ειδήσεων στα πολυμέσα. Είναι Τεχνικός Συντονιστής του έργου Reveal και συντονιστής των έργων GREDIA, SYNC3 και PAPYRUS. Εναι μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας NESSI και εκπρόσωπος της ATC στη General Assembly of the Big Data Value Association.