ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Γενετική του καρκίνου
 

Ομιλητής:

Γιαννουκάκος Δρακούλης
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

03/07/2018
 

Διάρκεια:

40:19
 

Εκδήλωση:

53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Βιολογία
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , καρκίνος , γενετική
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
  • Eργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής, Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών, Τεχνολογίας Ενέργειας & Ασφάλειας, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
    Ο Δρ. Δρακούλης Γιαννουκάκος είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής, του Ινστιτούτου ΠΡΕΤΕΑ. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. το 1984. Στη συνέχεια πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενζυμολογία στο Παν/μιο Paris XI και τη Διδακτορική του Διατριβή στη Βιοχημεία στο Παν/μιο Paris XII (1987-1991). Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο τμήμα Μοριακής Ιατρικής του νοσοκομείου Beth Israel Hospital της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Harvard (1991-94) και στη συνέχεια στον τομέα Μοριακής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου New York (1994-95). Δημιούργησε το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής το 1998 το οποίο εξελίχθηκε αργότερα ως εργαστήριο αναφοράς στον τομέα της γενετικής του καρκίνου. Η ερευνά του επικεντρώνεται στην ανάλυση κληρονομικών μορφών και συνδρόμων προδιάθεσης στον καρκίνο. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 60 άρθρα σε περιοδικά με κριτές και έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή περιοδικά και χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Έχει λάβει χρηματοδότηση από τη ΓΓΕΤ, την Ε.Ε., τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” και την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα. Συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς κοινοπραξίες σχετικά με τη γενετική του καρκίνου (Consortium of Investigators of Modifiers of BRCA1 and BRCA2 - CIMBA, Breast Cancer Association Consortium - BCAC, Collaborative Oncological Gene-environment Study – COGS κ.α.).