ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

TTS technologies and applications
 

Ομιλητής:

Ράπτης Σπύρος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

02/07/2018
 

Διάρκεια:

31:25
 

Εκδήλωση:

53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Τεχνολογία
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε ομιλία , εφαρμογή μετατροπής κειμένου σε ομιλία
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
 • Συνιδρυτής & Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης, INNOETICS
  Ο Δρ. Σπύρος Ν. Ράπτης αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το 2001 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με θέμα: "Υβριδικές Γενετικές, Ασαφείς και Νευρωνικές Τεχνικές στη Βελτιστοποίηση, τη Μοντελοποίηση και τη Λήψη Αποφάσεων". Από το 1996 αποτελεί μέλος του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου / Ε.Κ. "Αθηνά" (ΙΕΛ / Ε.Κ. "Αθηνά") όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών (Α’ Βαθμίδας) στο Τμήμα Τεχνολογίας Φωνής και Ήχου συντονίζοντας τις ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες της Ομάδας Σύνθεσης Φωνής.
   
  Σε αυτό το πλαίσιο, έχει εμπλακεί ενεργά σε πολυάριθμα Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα ως ερευνητής πλήρους απασχόλησης με διαχειριστικές, ερευνητικές και αναπτυξιακές αρμοδιότητες.
   
  Ως μέλος του Εργαστηρίου Ρομποτικής και Αυτοματισμού του Ε.Μ.Π., συμμετείχε ενεργά στην διδακτική δραστηριότητα του Τμήματος και στη προετοιμασία διδακτικών βιβλίων ή/και σημειώσεων ενώ παράλληλα βοήθησε στην επίβλεψη φοιτητών σε ανεξάρτητες εργασίες και τελειοφοίτων σε δύο διπλωματικές εργασίες σε θέματα Ρομποτικής και Ελέγχου.
   
  Τα έτη 2004-2005 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης (ΠΔ. 407) στην σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. όπου ανέλαβε την διδασκαλία του μαθήματος: «Έμπειρα Συστήματα στην Σχεδίαση και Λειτουργία Πλοίων» του 8ου εξαμήνου.
   
  Στο πλαίσιο του Διεπιστημονικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΕΠΕΑΕΚ) "Γλωσσική Τεχνολογία (Τεχνογλωσσία)" το οποίο οργανώνεται από κοινού από τον Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., ανέλαβε την διδασκαλία των μεταπτυχιακών μαθημάτων "Μηχανισμοί παραγωγής φωνής και το φωνητικό σήμα στον Η/Υ - Παραγωγή συνθετικής φωνής" και "Υπολογιστική Νοημοσύνη: Ασαφής Λογική, Νευρωνικά Δίκτυα και Γενετικοί Αλγόριθμοι" σε μικτό ακροατήριο Μηχανικών και Γλωσσολόγων και την επιμέλεια του σχετικού συνοδευτικού εκπαιδευτικού υλικού.
   
  Στο πλαίσιο του Διεπιστημονικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΕΠΕΑΕΚ) "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" το οποίο οργανώθηκε από κοινού από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και το Τμήμα Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Υπολ. του Ε.Μ.Π. επιτέλεσε χρέη Υπεύθυνου Εργαστηρίου και συμμετείχε στην προετοιμασία και διεξαγωγή των ασκήσεων του μαθήματος του Β' εξαμήνου "Ευφυή και Πολύπλοκα Συστήματα".
   
  Επίσης, ο Δρ. Ράπτης έχει συμμετάσχει στην ομάδα ανάπτυξης ενός από τα πρώτα συστήματα σύνθεσης φωνής από κείμενο για την Ελληνική γλώσσα, του λογισμικού "ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ", που διατίθεται από το ΙΕΛ / Ε.Κ. "Αθηνά".
   
  Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή πλέον των 40 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και βιβλία σε θέματα επεξεργασίας φωνής, υπολογιστικής νοημοσύνης και μουσικής τεχνολογίας.