ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Αρχαιομετρία: Οι φυσικές επιστήμες ανακαλύπτουν την αρχαιότητα
 

Ομιλητής:

Κυλίκογλου Βασίλης
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

02/07/2018
 

Διάρκεια:

45:21
 

Εκδήλωση:

53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορίες:

Φυσικές επιστήμες , Αρχαιολογία
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2018 , αρχαιομετρία
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
 
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
 
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
 
  • Διευθυντής, Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
    Ο Βασίλης Κυλίκογλου είναι χημικός, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στη μελέτη και χαρακτηρισμό της δομής αρχαιολογικών υλικών με στόχο τη διερεύνηση της τεχνολογίας κατασκευής τους, των μηχανισμών φθοράς τους και την ανασύσταση των δικτύων διακίνησης τους κατά την αρχαιότητα. Ταυτόχρονα εργάζεται στην ανάπτυξη υλικών συντήρησης και αποκατάστασης δομικών κατασκευών και μνημείων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 εργασίες και κεφάλαια, η πλειονότητα εκ των οποίων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, καθώς και 3 βιβλία. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας έχει διδάξει επί σειρά ετών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε πολλά ΤΕΙ και ΑΕΙ και έχει καθοδηγήσει 9 διδακτορικές διατριβές.