ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Βυζάντιο και Χριστιανισμός
 

Ομιλητής:

Cameron Averil
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

24/06/2018
 

Διάρκεια:

52:22
 

Εκδήλωση:

Εκδηλώσεις «Λόγος 4» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival
 

Διοργανωτής:

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
 

Χώρος:

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 

Κατηγορία:

Ιστορία
 

Ετικέτες

Summer Nostos Festival , Βυζάντιο , Χριστιανισμός , Βυζαντινή Χριστιανοσύνη
 
 
 
Η εκδήλωση Βυζάντιο και Χριστιανισμός πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύκλου των Εκδηλώσεων Λόγου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Οι εκδηλώσεις «Λόγος 4» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, που πραγματοποιήθηκε σε διοργάνωση και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Στη διάλεξή της, η Dame Έιβεριλ Κάμερον, επιφανής ιστορικός της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου, αναπτύσσει μια θεώρηση της Βυζαντινής Χριστιανοσύνης στην πολυπλοκότητα και τις διακριτές μορφές της. Η Dame Έιβεριλ Κάμερον είναι ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, και έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία και άρθρα που φωτίζουν σε βάθος ποικίλες όψεις της Βυζαντινής ιστορίας.
 
 • Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  Η Dame Έιβεριλ Κάμερον είναι Ομότιμη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας του Κολεγίου Κιμπλ (Keble College). Της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της Dame Commander της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Έχει γράψει και επιμεληθεί πολλά έργα σχετικά με την 'Υστερη Αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα εξής βιβλία της:
   
  Η Ύστερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Εκδόσεις Καρδαμίτσα, 2000), 
   
  Οι Βυζαντινοί (Ψυχογιός, 2009), 
   
  Η αξία του Βυζαντίου (Πατάκης, 2017).