ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Αναταράξεις από τη Γη στο διάστημα
 

Ομιλητής:

Λειβαδάρου Τζένη
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

28/04/2018
 

Διάρκεια:

37:19
 

Εκδήλωση:

Athens Science Festival 2018
 

Διοργανωτής:

Εκπαιδευτικός οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, Βρετανικό Συμβούλιο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
 

Χώρος:

Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων
 

Κατηγορία:

Φυσικές επιστήμες
 

Ετικέτες

Athens Science Festival , ρευστοδυναμική , ρευστά , κλίμα , Γη , Δίας , Άρης , διάστημα , φυσικό φαινόμενο , ατμόσφαιρα
 
 
 
Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του “Athens Science Festival 2018” που διοργάνωσαν ο Εκπαιδευτικός οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στο εργαστήριο ρευστοδυναμικής του Πανεπιστημίου του Cambridge, ερευνάται η επιρροή των ρευστών (υγρών και αερίων) στο κλίμα, στο περιβάλλον ακόμα και στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Τα φαινόμενα που παρατηρούμε στη Γη είναι παρόμοια με τα φαινόμενα που παρατηρούμε στο διάστημα. Στην ομιλία αυτή παρουσιάζονται παραδείγματα φυσικών φαινομένων που χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα της Γης και του πλανήτη Δία. Παρουσιάζεται, επίσης, τμήμα της διδακτορικής διατριβής της ομιλήτριας, που αφορά σε μια πρωτοποριακή συσκευή που εξετάζεται από τη NASA ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την αποικία στον πλανήτη Άρη.

 
  • Υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής, Πανεπιστήμιο του Cambridge
    Η Τζένη Λειβαδάρου φέτος ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστήμιο του Cambridge, με θέμα τη χρήση της υδροδυναμικής στις πράσινες τεχνολογίες. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός, στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα υδραυλικά έργα (ΕΜΠ) και μετέπειτα στα οικονομικά των υποδομών (University of Cambridge). Έχει δουλέψει ως σύμβουλος μηχανικός σε έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας και έχει την δική της επιχείρηση όπου συντονίζει την κατασκευή προσβάσιμων λύσεων σε κτίρια της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με τον Eπίτιμο καθηγητή Stephen Hawking για θέματα αναπηρίας, έχει υπάρξει μέλος της Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα μετανάστευσης και ταξίδεψε ως μέντορας στην Ινδία στα πλαίσια των προγραμμάτων του the Global Education and Leadership Foundation. Η Τζένη Λειβαδάρου θέλει να χρησιμοποιήσει την εξειδίκευσή της στα μαθηματικά και στη μηχανική, ώστε οι βιομηχανίες να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και να παράγουν λιγότερους ρύπους, εφαρμόζοντας πρακτικές πράσινης τεχνολογίας.