ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Ψίθυροι από το σύμπαν
 

Ομιλητής:

Σιμόπουλος Διονύσης
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

20/02/2018
 

Διάρκεια:

45:28
 

Εκδήλωση:

Μικρό Πανεπιστήμιο
 

Διοργανωτής:

Εκδόσεις "Μεταίχμιο"
 

Χώρος:

Πολυχώρος "Μεταίχμιο"
 

Κατηγορία:

Αστρονομία
 

Ετικέτες

Σύμπαν , ύλη , ενέργεια , άστρα , γαλαξίες , μαύρες τρύπες , στοιχειώδη σωματίδια , βαρυτικά κύματα
 
 
 
Η νέα ενότητα διαλέξεων με τίτλο Μικρό Πανεπιστήμιοξεκίνησε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ φιλοδοξώντας να αποτελέσει θεσμό και να προσφέρει στο κοινό βραδιές προβληματισμού, πνευματικής καλλιέργειας και παραγωγικού διαλόγου. Κορυφαίοι επιστήμονες και διανοούμενοι μιλούν για θέματα που μας απασχολούν σήμερα προσφέροντας το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
 
Η διάλεξη με τίτλο “Ψίθυροι από το σύμπαν” του αστροφυσικού και επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Π. Σιμόπουλου, έχει αφορμή το βιβλίο του “Είμαστε αστρόσκονη, Σύμπαν μια ιστορία χωρίς τέλος”. Από τη γέννηση των άστρων ως τις μαύρες τρύπες, από τα στοιχειώδη σωματίδια ως τα βαρυτικά κύματα, από τους πιο μακρινούς γαλαξίες ως το ανθρώπινο είδος, ο Διονύσης Σιμόπουλος μιλά για το αέναο ταξίδι της υλοενέργειας που απαρτίζει το Σύμπαν.
 
  • Αστροφυσικός - Επίτιμος Διευθυντής "Ευγενιδείου Πλανηταρίου"
    Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος γεννήθηκε το 1943 στα Γιάννενα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Είναι επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, πολυβραβευμένος διεθνώς για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση. Το πλούσιο επιμορφωτικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 26 βιβλία, πάνω από 500 σενάρια επιμορφωτικών τηλεοπτικών εκπομπών και πάνω από 250 σενάρια πολυθεαμάτων πλανηταρίου.