ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Ταξιδεύοντας με το πιάνο
 

Ομιλητής:

Μιχαηλίδου Ναταλία
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

13/12/2017
 

Διάρκεια:

92:19
 

Εκδήλωση:

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας - 1ος Κύκλος 2017-2018: Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους
 

Διοργανωτής:

Μεγάλη Μουσική Βιλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής
 

Χώρος:

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη
 

Κατηγορία:

Τέχνες / Πολιτισμός
 

Ετικέτες

μουσική , μουσικό όργανο , ερμηνευτής , πιάνο
 
 
 
Ο φετινός πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας έχει τίτλο «Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους» και περιλαμβάνει 7 δύωρα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα από 25 Οκτωβρίου έως και 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
 
Σκοπός των σεμιναριών αυτού του κύκλου είναι να γνωρίσουν στο γενικό κοινό τα χαρακτηριστικά των μουσικών οργάνων, την ιστορία τους και το ρεπερτόριό τους.

Ταξιδεύοντας με το πιάνο
 
Ένα ταξίδι στην ιστορική διαδρομή του πιάνου, στις απεριόριστες δυνατότητές του, που το έκαναν αγαπητό σε συνθέτες, ερμηνευτές και ευρύτερο κοινό και χάριν στις οποίες το είπαν και βασιλιά των οργάνων, με παραδείγματα «ζωντανά» παιγμένα επί τόπου, περνώντας από εποχές-σταθμούς της πιανιστικής ιστορίας. Αναφορά στην ευεργετική-θεραπευτική του επίδραση στα μονοπάτια της καρδιάς, του πνεύματος και της ψυχής.

(Σημείωμα της ομιλήτριας)
 
 • Πιανίστα
  Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Άρχισε πιάνο με την μητέρα της. Πέντε ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ.
   
  Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως σπούδασε στην Έcole Normale de Musique στο Παρίσι. Απεφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα, με ιδιαίτερη διάκριση, σε ηλικία 17 ετών. Συνέχισε στο "Washington University" (ΗΠΑ) όπου πήρε Master.
   
  Βραβεύθηκε σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς.
   
  Έχει δώσει συναυλίες σε πόλεις των ΗΠΑ, Ευρώπης, Άπω Ανατολής, Σοβιετικής Ένωσης. Έχει παίξει σε διεθνή φεστιβάλ και συνεργάσθηκε με διεθνούς φήμης μαέστρους και σολίστ. Συνέπραξε ως σολίστ με τις ορχήστρες ΚΟΑ, ΚΟΘ, «Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα» της ΕΡΤ, «Καμεράτα», «Χρωμάτων», «Σολίστ της Πάτρας», «Orchestre Colonne», Παρισιού, Συμφωνικές Κωνσταντινουπόλεως, Σεούλ, Μπουσάν (Ν. Κορέας), Ραδιοφωνίας της Μόσχας κ.ά. Πολλές συναυλίες της έχουν μεταδοθεί απευθείας.
   
  Παρά την εξειδίκευση της στην γαλλική μουσική, ἡ κυριαρχία της στο πιάνο εκτείνεται σε ευρύτατο ρεπερτόριο. Πολλοί συνθέτες τής έχουν αφιερώσει έργα , τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.
   
  Έχει συνεργασθεί με την Ελένη Καραΐνδρου και τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο.
   
  Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Διδάσκει στο Ωδείον Αθηνών, στο Ωδείον Ν. Σκαλκώτας και στην «΄Ecole Normale de Musique de Paris».
   
  Συχνά είναι μέλος κριτικής επιτροπής διεθνών διαγωνισμών πιάνου ανά τον κόσμο.
   
  Από την Ένωσιν Κριτικών τής απενεμήθη το βραβείο δίσκου.
   
  Από το 2106, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.