ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Φλάουτο: η προέκταση της αναπνοής
 

Ομιλητές:

Σπηλιωτοπούλου Ιφιγένεια ,
Bozhinovski Vladimir
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

25/10/2017
 

Διάρκεια:

112:31
 

Εκδήλωση:

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας - 1ος Κύκλος 2017-2018: Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους
 

Διοργανωτής:

Μεγάλη Μουσική Βιλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής
 

Χώρος:

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη
 

Κατηγορία:

Τέχνες / Πολιτισμός
 

Ετικέτες

μουσική , μουσικό όργανο , ερμηνευτής , φλάουτο , αναπνοή
 
 
 
Ο φετινός πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας έχει τίτλο «Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους» και περιλαμβάνει 7 δύωρα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα από 25 Οκτωβρίου έως και 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
 
Σκοπός των σεμιναριών αυτού του κύκλου είναι να γνωρίσουν στο γενικό κοινό τα χαρακτηριστικά των μουσικών οργάνων, την ιστορία τους και το ρεπερτόριό τους.

Φλάουτο: η προέκταση της αναπνοής

Το φλάουτο, εκτός από την φωνή, είναι το όργανο που έχει την μεγαλύτερη αμεσότητα με την αναπνοή μας. Αυτό βέβαια έχει πλεονεκτήματα καθώς και μειονεκτήματα…
 
Θα παρακολουθήσουμε μαζί την ιστορία του, τις διαδρομές ανά την υφήλιο, θα μάθουμε την «ανατομία» του και την τεχνική του και σταθμούς στην ερμηνεία και την μουσική του.

(Σημείωμα της ομιλήτριας)
 
 • Φλαουτίστα
  Η Ιφιγένεια Σπηλιωτοπούλου μελέτησε φλάουτο με τη Στέλλα Γαδέδη στο Ωδείο «Αθήναιον» απ΄όπου αποφοίτησε με αριστείο και Α΄ βραβείο.
   
  Παρακολούθησε μαθήματα στο Παρίσι με τον P-Y.Artaud και συμμετείχε σε σεμινάρια και master-classes των Andras Adorjan, Benoit Fromanger, William Bennett, Robert Aitken , Jean-Claude Gérard, Andrea Kröper, Rachel Brown και Trevor Wye.
   
  Στο ενεργητικό της έχει συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό, συμμετοχές σε ελληνικά φεστιβάλ καθώς και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, ενώ ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Ορχήστρα Πατρών.
   
  Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Πατρών και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, ενώ για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
   
  Ασχολείται επίσης με τη διδασκαλία, και είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και το ωδείο Athenaeum.
   
  Στο βιβλίο «Ελέγχω την αναπνοή μου» καταθέτει με απλές εξηγήσεις και ασκήσεις που είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας και της διδασκαλίας της.
 • Επίκουρος Καθηγητής, Cyril and Methodius University, Skopje