ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Η Ευρω-Ρωσική σχέση: Πόσο απειλητική είναι η Ρωσία;
 

Ομιλητής:

Kekic Laza
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

22/10/2017
 

Διάρκεια:

13:08
 

Εκδήλωση:

6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης "Ο κόσμος το 2018: Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων"
 

Διοργανωτής:

Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Ίδρυμα Konrad Adenauer, Δίκτυο Ναυαρίνο με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki
 

Χώρος:

Κινηματοθέατρο Ολύμπιον
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης , 2018 , τεχνολογικές εξελίξεις , συγκρούσεις , Ευρώπη , Ρωσία
 
 
 
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο, διοργάνωσε το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, στις 22 Οκτωβρίου 2017, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
 
Πρόκειται για μια μοναδική συνάντηση με 15 εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα του καιρού μας. Ο κόσμος μας ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί: πόλεμοι, προσφυγιά, τρομοκρατία, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμοί και συγκρούσεις ταυτόχρονα με ραγδαίες τεχνολογικές και οικονομικές αλλαγές. Το κέντρο βάρους του παγκόσμιου συστήματος μετατοπίζεται, οι παλιές βεβαιότητες διαψεύδονται ενώ η Ελλάδα βασανίζεται ακόμα από την κρίση.
 
Γιατί η ελληνική οικονομική κρίση έχει διαρκέσει τόσο πολύ; Ποια είναι η σοβαρότερη απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη; Πόσο επικίνδυνη είναι η Τουρκία του Ερντογάν; Πώς θα είναι τεχνολογικά ο κόσμος το 2050; Τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να καλύψει το ψηφιακό χάσμα που τη χωρίζει από τις πρωτοπόρες τεχνολογικά χώρες; Πόσο κινδυνεύουμε από τον Ισλαμισμό αλλά και την Ισλαμοφοβία; Πώς μπορεί το Brexit να γίνει μια ευκαιρία για την Ευρώπη; Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για την πολιτική σταθερότητα αλλά και το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας στη Δύση; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά ερωτήματα που απασχόλησαν το Συμπόσιο.
 
  • Σύμβουλος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής, Economist Intelligence Unit
    Ο Laza Kekic είναι ανεξάρτητος σύμβουλος που ειδικεύεται σε οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν στα Βαλκάνια και τη Ρωσία, στην πολιτική ανάπτυξη, την οικονομική ανάλυση, την πρόβλεψη και τα οικονομικά της ανάπτυξης.
     
    Μέχρι το 2015 ήταν Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης στο Economist Intelligence Unit (EIU) στο Λονδίνο, στο οποίο προσχώρησε το 1993, καθώς και επικεφαλής των Υπηρεσιών Προβλέψεως της εταιρείας, που αποτελούν το κύριο παραδοσιακό προϊόν του EIU, δηλαδή τις προβλέψεις ανά χώρα (μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προβλέψεις για 82 χώρες που απευθύνονται σε άμεσους επενδυτές).