ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Το Ισλαμικό κράτος και η παγκόσμια τζιχάντ
 

Ομιλητής:

Brahimi Alia
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

22/10/2017
 

Διάρκεια:

17:35
 

Εκδήλωση:

6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης "Ο κόσμος το 2018: Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων"
 

Διοργανωτής:

Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, Ίδρυμα Konrad Adenauer, Δίκτυο Ναυαρίνο με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki
 

Χώρος:

Κινηματοθέατρο Ολύμπιον
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης , 2018 , τεχνολογική εξέλιξη , συγκρούσεις , Ισλαμικό κράτος , τζιχάντ
 
 
 
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο, διοργάνωσε το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, στις 22 Οκτωβρίου 2017, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
 
Πρόκειται για μια μοναδική συνάντηση με 15 εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα του καιρού μας. Ο κόσμος μας ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί: πόλεμοι, προσφυγιά, τρομοκρατία, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμοί και συγκρούσεις ταυτόχρονα με ραγδαίες τεχνολογικές και οικονομικές αλλαγές. Το κέντρο βάρους του παγκόσμιου συστήματος μετατοπίζεται, οι παλιές βεβαιότητες διαψεύδονται ενώ η Ελλάδα βασανίζεται ακόμα από την κρίση.
 
Γιατί η ελληνική οικονομική κρίση έχει διαρκέσει τόσο πολύ; Ποια είναι η σοβαρότερη απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη; Πόσο επικίνδυνη είναι η Τουρκία του Ερντογάν; Πώς θα είναι τεχνολογικά ο κόσμος το 2050; Τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να καλύψει το ψηφιακό χάσμα που τη χωρίζει από τις πρωτοπόρες τεχνολογικά χώρες; Πόσο κινδυνεύουμε από τον Ισλαμισμό αλλά και την Ισλαμοφοβία; Πώς μπορεί το Brexit να γίνει μια ευκαιρία για την Ευρώπη; Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για την πολιτική σταθερότητα αλλά και το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας στη Δύση; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά ερωτήματα που απασχόλησαν το Συμπόσιο.
 
 • Διευθύντρια, Legatus Strategic Intelligence and Advisory
  Η Alia Brahimi είναι ειδική εμπειρογνώμων σε θέματα τρομοκρατίας και πολιτικής για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Έχει καταλάβει αρκετές ακαδημαϊκές θέσεις, με πιο πρόσφατη εκείνη της Επισκέπτριας Καθηγήτριας του Προγράμματος Changing Character of War του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
   
  Στο παρελθόν διετέλεσε Ερευνήτρια στο London School of Economics (2009-2013) και Ερευνητική Συνεργάτις στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (2007-2009), καθώς και σύμβουλος, σε ανώτατο επίπεδο, κυβερνήσεων και εταιρειών. Πρόσφατα υπηρέτησε ως εμπειρογνώμων μάρτυρας για τις αναδυόμενες απειλές από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην Επιτροπή Άμυνας του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.
   
  Είναι συνιδρύτρια και διευθύντρια της εταιρείας Legatus Strategic Intelligence and Advisory που εδρεύει στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου στις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου ολοκλήρωσε και την μεταδιδακτορική της έρευνα.