ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Surviving in science: practical advice for young scientists
 

Ομιλητής:

Turin Luca
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

11/10/2017
 

Διάρκεια:

56:10
 

Εκδήλωση:

Hub Science
 

Διοργανωτής:

"The Hub Events", Νικόλας Πρωτονοτάριος
 

Χώρος:

The Hub Events
 

Κατηγορία:

Έρευνα και Ανάπτυξη
 

Ετικέτες

Hub Science , επιστήμη , επιστημονική έρευνα , νέοι επιστήμονες
 
 
 
Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για έβδομη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.
 
Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή συνάντηση του Hub Science, με τη διάλεξη του βιοφυσικού και βιολόγου Luca Turin που είχε θέμα «Surviving in science: practical advice for young scientists».
 
Surviving in science:
Practical advice for young scientists
 
Ο Luca Turin είναι ερευνητής βιοφυσικής και βιολογίας από το 1974. Θεωρεί ότι η επιστημονική έρευνα συνιστά το πιο αξιοθαύμαστο επάγγελμα, μολονότι πρόκειται για ένα επάγγελμα χαμηλά αμειβόμενο, συχνά άδικο, ενίοτε ανειλικρινές, διαρκώς αγχωτικό και αυξανόντως πολιτικοποιημένο. Στη διασκεδαστική και κατατοπιστική διάλεξή του, ο Luca Turin θα μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι επιστήμονες μπορούν να επιβιώσουν ερευνώντας.
 
  • Βιοφυσικός, Βιολόγος
    Ο Luca Turin γεννήθηκε το 1953 στη Βηρυτό από Ιταλό-Αργεντινούς γονείς. Μεγάλωσε στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία. Σπούδασε φυσιολογία και βιοφυσική στο University College London (UCL) του Λονδίνου, απ’ όπου και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα το 1978. Δούλεψε ως ερευνητής στο CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας) την περίοδο 1982-92 και έπειτα ως καθηγητής βιοφυσικής στο UCL (1992-2000). Έγινε ιδιαιτέρως γνωστός για την έρευνά του για την όσφρηση: εισήγαγε έναν κβαντικό μηχανισμό αναγνώρισης οσμών. Επί 8 χρόνια διετέλεσε τεχνικός διευθυντής ιδιωτικής εταιρείας υπεύθυνης για τον σχεδιασμό αρωμάτων. Το 2009 έδειξε, σε συνεργασία με τον Μάκη Σκουλάκη, ότι τόσο οι μύγες όσο και οι άνθρωποι μπορούν να ανιχνεύσουν μοριακές δονήσεις με τη μυρωδιά. Εργάστηκε επίσης στο MIT στη Βοστώνη (2009-11) καθώς και στο Ινστιτούτο Αλέξανδρος Φλέμινγκ στην Αθήνα (2011-2013). Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής του πανεπιστημίου του Ulm (2014-2016). Τον τελευταίο χρόνο επέστρεψε στο Ινστιτούτο Φλέμινγκ ως υπότροφος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.