ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

New actors – new money – new conversations. A mapping of recent initiatives in France
 

Ομιλητής:

de Maupeou Florence
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

21/09/2017
 

Διάρκεια:

12:53
 

Εκδήλωση:

Crowd Dialog Europe “United knowledge - Τhe next next”
 

Διοργανωτής:

Crowd Dialog Europe, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Crowdpolicy
 

Χώρος:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 

Κατηγορίες:

Οικονομία , Κοινωνικά θέματα
 

Ετικέτες

crowdfunding , crowdsourcing , crowdinnovation , δυναμική του πλήθους , Γαλλία
 
 
 
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώθηκε στην Αθήνα το Crowd Dialog Europe 2017 “The next next“. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Crowd Dialog Europe, την Εθνική Τράπεζα και την Crowdpolicy και θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής.
 
To συνέδριο Crowddialog Europe υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συμμετείχαν εθνικοί εκπρόσωποι από 28 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα και την πολιτική προκειμένου να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του πλήθους στην επίλυση προβλημάτων (Crowdsourcing).
 
Σκοπός του συνεδρίου ήταν να γίνει συζήτηση για τη δυναμική του πλήθους καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι μεθοδολογίες του Crowdsourcing μετασχηματίζουν υφιστάμενες διαδικασίες και τεχνολογίες, με επιπτώσεις σε κράτη, επιχειρήσεις και οργανισμούς.
 
Το next next σηματοδοτεί τη νέα οικονομική εποχή, όπου μπορούμε να οικοδομήσουμε σε βιώσιμη, καινοτόμο, εξωστρεφή και συνεργατική βάση, βασισμένοι στην τεχνολογία, αντανακλώντας τη δύναμη και την συμμετοχή των πολλών στην πράξη. Οι μεθοδολογίες crowdfunding, crowdsourcing και crowdinnovation είναι μερικά από τα εργαλεία που διαθέτει η νέα επιχειρηματική εποχή, και μπορούν να παρέχουν συμπληρωματικές λύσεις, όχι μόνο για την ελληνική κατάσταση, αλλά και για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.
 
  • Γενική Συντονίστρια, Financement Participatif France
    H Florence de Maupeou είναι κάτοχος Master οικονομικής σχολής που ειδικεύεται στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνιολογία. Το ενδιαφέρον της για τις μικροπιστώσεις την οδήγησε στην Ινδία και τη Λατινική Αμερική για να ανακαλύψει την πραγματικότητα αυτού του εργαλείου χρηματοπιστωτικής, οικονομικής και κοινωνικής ένταξης. Το Σεπτέμβριο του 2010, προσχώρησε στην κοινωνική επιχείρηση Babyloan, όντας υπεύθυνη για τις θεσμικές σχέσεις. Το Babyloan είναι μια πλατφόρμα crowdfunding που επιτρέπει στο ευρύ κοινό να υποστηρίξει τους μικροεπιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο μέσω δανείων αλληλεγγύης. Τον Ιούλιο του 2012, υπό τη διεύθυνσή της, δημιουργείται η ένωση Babyloan networks για να πραγματοποιήσει έργα ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης προς όφελος των μικροπιστώσεων και του crowdfunding. Παράλληλα, συμμετείχε στο Financement Participatif France από τη σύστασή του το 2012, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του κώδικα δεοντολογίας. Γενική Γραμματέας το 2013 και στη συνέχεια Ταμίας το 2014, πήρε τη μόνιμη θέση της Γενικής Συντονίστριας του Financement Participatif France τον Δεκέμβριο του 2014.