ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Remedies [Case Studies: Cyprus and the Israeli-Palestinian conflict]
 

Ομιλητής:

Abulof Uriel
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

17/07/2017
 

Διάρκεια:

91:20
 

Εκδήλωση:

Olympia Summer Academy 2017
 

Διοργανωτής:

Navarino Network, European International Studies Association
 

Χώρος:

Εκθεσιακός και Πολιτιστικός χώρος Alpha Bank Ναυπλίου
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

Olympia Summer Academy , εθνικισμός , Ισραήλ , Παλαιστίνη , Κύπρος
 
 
 
Η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας (Olympia Summer Academy/OSA) αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο εκπαιδευτικό και ερευνητικό θεσμό στα γνωστικά αντικείμενα της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων, που μετράει 13 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας.
 
Την ανοδική πορεία της Ακαδημίας ήρθε να επιστεγάσει και η σύναψη συνεργασίας με την European International Studies Association (EISA), τον κορυφαίο επιστημονικό θεσμό στις διεθνείς σπουδές στην Ευρώπη. Φορέας της διοργάνωσης είναι το «Δίκτυο Ναυαρίνο», μια ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, όπως π.χ. το Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και το St. Andrews της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Κάθε Ιούλιο, από το 2002 ως το 2014 στην Αρχαία Ολυμπία, και το 2015 ως και το 2017 στην ιστορική πόλη  του Ναυπλίου, η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας φιλοξενεί μια σειρά από εντατικούς σεμιναριακούς κύκλους στους οποίους διδάσκουν μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και συμμετέχουν μέχρι 120 μεταπτυχιακοί φοιτητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Mε επίκεντρο τη μελέτη της πολιτικής βίας στις διάφορες εκφάνσεις της (εμφύλιες συγκρούσεις, εθνο-θρησκευτικές εντάσεις, τρομοκρατία κ.ο.κ.), η Ακαδημία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανανέωση του κλάδου της συγκριτικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων στην πατρίδα μας, μέσα από τη συνάντηση Ελλήνων επιστημόνων με ξένους, διεθνώς καταξιωμένους, συναδέλφους τους.
 
Η «Ολυμπία 2017» διεξήχθη από τις 9 ως τις 19 Ιουλίου 2017 με μεγάλη επιτυχία στο πολιτιστικό κέντρο της Alpha Τράπεζας στο Ναύπλιο. Το φετινό πρόγραμμα περιέλαβε 6 κύκλους σεμιναρίων, με την εξής θεματολογία:
 
ΚΥΚΛΟΣ Α: Διενέξεις και Πολιτική Βία
ΚΥΚΛΟΣ Β: Τρομοκρατία και Αντιτρομοκρατία
ΚΥΚΛΟΣ Γ: Η Τουρκία στον 21ο αιώνα: Πολιτική, Κοινωνία και Οικονομία
ΚΥΚΛΟΣ Δ: Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία των Διεθνών Σχέσεων
ΚΥΚΛΟΣ Ε: Πολιτικές ταυτότητας και εθνο-θρησκευτικές συγκρούσεις στον 21ο αιώνα
ΚΥΚΛΟΣ ΣΤ: Ανάλυση Πολιτικού Ρίσκου
 
(για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.olympiasummeracademy.org)
 
 
 • Senior Lecturer, Tel Aviv University - Research Associate, LISD, Princeton University & Truman Research Institute, Hebrew University of Jerusalem
  Ο Uriel Abulof γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1973. Σπούδασε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ  ΒΑ 1994, ΜΑ 2003, PhD 2007) και μέχρι σήμερα έχει καταλάβει τις ακόλουθες ακαδημαϊκές θέσεις:
   
  Λέκτορας: Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ , 2001-2004

  Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Leonard Davis του Εβραϊκού Πανεπιστημίου και στο Κέντρο Μελέτης του Σιωνισμού, Bernard Cherrick, 2006-2007

  Fulbright Postdoctoral Scholar, στο  Κέντρο Taub του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης για μελέτες πάνω στο  Ισραήλ του Ινστιτούτου Λιχτενστάιν (Πανεπιστήμιο του Πρίνστον), 2007-2008

  Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Λέκτορας στο Ινστιτούτο Λιχτενστάιν του Πανεπιστημίου Princeton 2008-2009

  Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ, 2009-2014

  Ερευνητής στο Ινστιτούτο Truman για την Προώθηση της Ειρήνης, 2012-σήμερα

  Ανώτερος ερευνητής, LISD / Woodrow Wilson School, στο  Πανεπιστήμιο Princeton, 2013-σήμερα

  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ, 2014-σήμερα