ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

The Strange Fate of Constructivism
 

Ομιλητής:

Kratochwil Friedrich
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

16/07/2017
 

Διάρκεια:

91:46
 

Εκδήλωση:

Olympia Summer Academy 2017
 

Διοργανωτής:

Navarino Network, European International Studies Association
 

Χώρος:

Εκθεσιακός και Πολιτιστικός χώρος Alpha Bank Ναυπλίου
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

Olympia Summer Academy , κονστρουκτιβισμός
 
 
 
Η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας (Olympia Summer Academy/OSA) αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο εκπαιδευτικό και ερευνητικό θεσμό στα γνωστικά αντικείμενα της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων, που μετράει 13 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας.
 
Την ανοδική πορεία της Ακαδημίας ήρθε να επιστεγάσει και η σύναψη συνεργασίας με την European International Studies Association (EISA), τον κορυφαίο επιστημονικό θεσμό στις διεθνείς σπουδές στην Ευρώπη. Φορέας της διοργάνωσης είναι το «Δίκτυο Ναυαρίνο», μια ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, όπως π.χ. το Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και το St. Andrews της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Κάθε Ιούλιο, από το 2002 ως το 2014 στην Αρχαία Ολυμπία, και το 2015 ως και το 2017 στην ιστορική πόλη  του Ναυπλίου, η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας φιλοξενεί μια σειρά από εντατικούς σεμιναριακούς κύκλους στους οποίους διδάσκουν μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και συμμετέχουν μέχρι 120 μεταπτυχιακοί φοιτητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Mε επίκεντρο τη μελέτη της πολιτικής βίας στις διάφορες εκφάνσεις της (εμφύλιες συγκρούσεις, εθνο-θρησκευτικές εντάσεις, τρομοκρατία κ.ο.κ.), η Ακαδημία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανανέωση του κλάδου της συγκριτικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων στην πατρίδα μας, μέσα από τη συνάντηση Ελλήνων επιστημόνων με ξένους, διεθνώς καταξιωμένους, συναδέλφους τους.
 
Η «Ολυμπία 2017» διεξήχθη από τις 9 ως τις 19 Ιουλίου 2017 με μεγάλη επιτυχία στο πολιτιστικό κέντρο της Alpha Τράπεζας στο Ναύπλιο. Το φετινό πρόγραμμα περιέλαβε 6 κύκλους σεμιναρίων, με την εξής θεματολογία:
 
ΚΥΚΛΟΣ Α: Διενέξεις και Πολιτική Βία
ΚΥΚΛΟΣ Β: Τρομοκρατία και Αντιτρομοκρατία
ΚΥΚΛΟΣ Γ: Η Τουρκία στον 21ο αιώνα: Πολιτική, Κοινωνία και Οικονομία
ΚΥΚΛΟΣ Δ: Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία των Διεθνών Σχέσεων
ΚΥΚΛΟΣ Ε: Πολιτικές ταυτότητας και εθνο-θρησκευτικές συγκρούσεις στον 21ο αιώνα
ΚΥΚΛΟΣ ΣΤ: Ανάλυση Πολιτικού Ρίσκου
 
(για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.olympiasummeracademy.org)
 
 
 • former Professor of International Relations at the European University Institute and Visiting Professor at the Central European University
  Ο Friedrich Kratochwil πραγματοποίησε Κλασσικές Σπουδές και σπούδασε Φιλοσοφία και Πολιτικές Επιστήμες στο Μόναχο και έλαβε, ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διεθνή πολιτική από το Πανεπιστήμιο Georgetown (1969) και διδακτορικό από το Πρίνστον (1976). Δίδαξε στο Μέριλαντ, Πρίνστον, Κολούμπια Ντένβερ και Πενσυλβάνια, πριν επιστρέψει το 1995 στη Γερμανία και πριν καταλάβει  την έδρα Διεθνούς Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, u;esh ap;o thn opo;ia apox;vrhse to 2011.
   
  Έχει πραγματοποιήσει πλήθος δημοσιεύσεων πάνω σε θέματα διεθνών σχέσεων, κοινωνικών θεωριών και διεθνούς δικαίου σε πολλά έγκυρα αμερικανικά και ευρωπαϊκά περιοδικά. 
   
  Το πιο πρόσφατο βιβλίο του έχει τον τίτλο The Puzzles of Politics.