ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Listen what you feel: music emotion classification using song lyrics
 

Ομιλητής:

Ferrara Alfio
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

11/07/2017
 

Διάρκεια:

41:46
 

Εκδήλωση:

52ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Πληροφορική
 

Ετικέτες

Θερινό Σχολείο 2017
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 3 έως 14 Ιουλίου 2017 Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 
Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
  • Περιβάλλον – Ενέργεια – Ασφάλεια
  • Προηγμένα Υλικά, Μικρο – Νανοτεχνολογία & Διατάξεις
  • Βασική Έρευνα στις Φυσικές Επιστήμες
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
  • Επιστήμες Ζωής
  • Νέες Τεχνολογίες και Πολιτιστική Κληρονομιά
 
Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου  πραγματοποιήθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού  και του ΕΚΕΦΕ ''Δ''. Επίσης στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου και πρακτική εξάσκηση σε επιλεγμένα εργαστήρια.
 
Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μία Ημερίδα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης - Eurαxess - Marie-Currie, καθώς και τις επιστημονικές διαλέξεις του 5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation (plenary sessions).
 
  • Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Μιλάνου
    Ο Alfio Ferrara είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, από όπου έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών το 2005. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων το EU FP6 BOEMIE, το FP6 INTEROP NoE, το  ESTEEM (Emerging Semantics and co-operation in multi-knowledge environments) PRIN project που χρηματοδοτήθηκε από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίων και Έρευνας και το Πρόγραμμα EVA που χρηματοδοτήθηκε από τον Ιταλικό Οργανισμό Αξιολόγησης της Έρευνας και των Πανεπιστημίων. Είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 80 εισηγήσεων - δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια, επιστημονικά περιοδικά και κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους. Ήταν μέλος της επιτροπής προγράμματος διεθνών συνεδρίων και είναι ιδρυτής του Ontology Alignment Evaluation Initiative (OAEI).