ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Smart Specialisation: regional, national and European dimensions
 

Ομιλητής:

Στρογγυλόπουλος Γιώργος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

07/07/2017
 

Διάρκεια:

25:50
 

Εκδήλωση:

5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Έρευνα και Ανάπτυξη
 

Ετικέτες

Hellenic Forum 2017 , επιστήμη , τεχνολογία , καινοτομία , χρηματοδότηση , χρηματοδοτικά προγράμματα , χρηματοδοτικά εργαλεία , έξυπνη εξειδίκευση
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Η τελευταία ημέρα του Φόρουμ ήταν αφιερωμένη στις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Έρευνα και την Καινοτομία".
 
 • Logotech S.A.
  Ο Γιώργος Στρογγυλόπουλος είναι χημικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική για την τεχνολογία και την καινοτομία στο Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε σε αρκετούς βιομηχανικούς τομείς, όπως η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και η αμυντική βιομηχανία (αντιαεροπορικό όπλο Artemis).
   
  Την περίοδο 1994-1999, μετακόμισε στο Λουξεμβούργο ως διεθνής εμπειρογνώμονας για το «Πρόγραμμα Καινοτομίας» της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικής για την Καινοτομία και το Διάγραμμα Τάσεων για την Καινοτομία στην Ευρώπη. Επίσης, συμμετείχε στην ανάπτυξη της μεθοδολογίας CIS και στην αναθεώρηση του εγχειριδίου του Όσλο.
   
  Είναι σύμβουλος περιφερειακών αρχών και εθνικών κυβερνήσεων. Έχει σχεδιάσει δημόσια μέτρα για την πολιτική καινοτομίας στην Ελλάδα. Έχει, επίσης, ασχοληθεί με την πολιτική καινοτομίας σε πολλά κράτη μέλη ή στις περιφέρειές τους (π.χ. Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ρωσία). Κατά την περίοδο 2009-2011 ήταν διευθυντής του έργου για την αναδιοργάνωση της πολιτικής καινοτομίας της Ουκρανίας. Διετέλεσε διευθυντής έργου του έργου Europe-Innova Communications και συν-διευθυντής του PAXIS European Network Communication & Management κατά την περίοδο 2000-2011. Ήταν, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ERAWATCH που παρακολούθησε την πολιτική Ε & Α και Καινοτομίας στην ΕΕ. Έχει εργαστεί ως Ανώτερος Αναλυτής για την αξιολόγηση της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης στην Κύπρο και τη Βουλγαρία, είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής καινοτομίας της UNECE (Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη) και συμμετείχε στην αξιολόγηση της πολιτικής για την καινοτομία της Ουκρανίας και του Καζακστάν για την UNECE.
   
  Υπήρξε Διευθυντής Έργου για την ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Ελλάδας (2014-2020) καθώς και Διευθυντής Έργων Στρατηγικών Έξυπνης Ειδίκευσης (2014-2020) των Περιφερειών Αττικής (Αθήνα), Κεντρικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιωνίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου. Επίσης ήταν υπεύθυνος του έργου της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα του Δήμου Αθηναίων (2013).
   
  Σήμερα βρίσκεται στο Τεχνολογικό Πάρκο "Λεύκιππος" του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Είναι σύμβουλος των Περιφερειών Ηπείρου και Νοτίου Αιγαίου για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη.