ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Communication, Dissemination & Exploitation strategies for successful Horizon 2020 proposals
 

Ομιλητής:

Φλωράτος Νικόλαος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

07/07/2017
 

Διάρκεια:

25:38
 

Εκδήλωση:

5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Έρευνα και Ανάπτυξη
 

Ετικέτες

Hellenic Forum 2017 , επιστήμη , τεχνολογία , καινοτομία , χρηματοδότηση , χρηματοδοτικά προγράμματα , χρηματοδοτικά εργαλεία , Horizon 2020
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Η τελευταία ημέρα του Φόρουμ ήταν αφιερωμένη στις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Έρευνα και την Καινοτομία".
 
  • Ιδρυτής, Funding Expert Academy
    Ο Νικόλαος Φλωράτος (B.Eng, M.Sc, DIC, MBA, Υποψήφιος Διδάκτωρ) τα τελευταία 16 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εμπειγνώμονας στον σχεδιασμό και στην διαχείριση ευρωπαϊκών έργων σε έργα διάφορων μεγεθών στον χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της επιχειρηματικότητας, των προτύπων και δικαιωμάτων πολιτών και καταναλωτών. Έχει στηρίξει εκατοντάδες οργανισμούς (ιδιωτικούς, δημόσιους, και ανθρώπους κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από όλο τον κόσμο στο πως να αιτούνται και να διαχειρίζονται χρηματοδοτήσεις (π.χ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από Εθνικούς Πόρους, Διαρθρωτικά Ταμεία, κλπ) και να λάβουν στήριξη για να αναπτύξουν τον σκοπό τους. Επίσης, παραδίδει μαθήματα πάνω στην συγγραφή επιτυχών προτάσεων για χρηματοδότηση στο Cergy Pontoise Πανεπιστήμιο στο Παρίσι στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος Master on European Projects καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του προγράμματος Master στις Τεχνολογίες για την Ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Έργων. Επιπλέον, είναι εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση αιτήσεων προς χρηματοδότηση καθώς και της ποιότητας των αποτελεσμάτων από το 2003 και έχει ο ίδιος διαχειριστεί παραπάνω από εβδομήντα έργα και προτάσεις. Είναι υποψήφιος διδάκτορ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας με έμφαση σε αποτελεσματικά παιδαγωγικά μοντέλα στην τηλεκπαίδευση. Κατατάσσεται από την Google και τη Linkedin στις τρεις πρώτες θέσεις ως ειδικός χρηματοδότησης.