ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Awareness raising campaign for the modernisation of Europe’s industry/ WATIFY Project
 

Ομιλητής:

Montandon Lydia
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

07/07/2017
 

Διάρκεια:

10:12
 

Εκδήλωση:

5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Έρευνα και Ανάπτυξη
 

Ετικέτες

Hellenic Forum 2017 , επιστήμη , τεχνολογία , καινοτομία , χρηματοδότηση , χρηματοδοτικά προγράμματα , χρηματοδοτικά εργαλεία
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Η τελευταία ημέρα του Φόρουμ ήταν αφιερωμένη στις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Έρευνα και την Καινοτομία".
 
  • Business Development Director, Atos Research and Innovation (Ισπανία)
    Η Lydia Montandon είναι Business Development Director στην ομάδα Atos Research and Innovation (ARI) της Atos Spain. Στόχος της είναι η αναζήτηση ευκαιριών εκμετάλλευσης και εμπορίας των αποτελεσμάτων έργων έρευνας και ανάπτυξης. Είναι, επίσης, υπεύθυνη για τη στρατηγική διαχείρισης καινοτομίας της ομάδας ARI. Στα 18 χρόνια της σταδιοδρομίας της, έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 διεθνή έργα έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς της τεχνολογικά βελτιωμένη μάθησης, της ηλεκτρονικής ένταξης και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Σήμερα, είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου του EIT-Health KIC. Είναι κάτοχος MBA στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Διπλωματία από το Πανεπιστήμιο EUCLID και MSc στις Τεχνολογίες Μάθησης και Διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία.