ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

SME Instrument
 

Ομιλητής:

Τζαμτζής Γιώργος
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

07/07/2017
 

Διάρκεια:

26:12
 

Εκδήλωση:

5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορία:

Έρευνα και Ανάπτυξη
 

Ετικέτες

Hellenic Forum 2017 , επιστήμη , τεχνολογία , καινοτομία , χρηματοδότηση , χρηματοδοτικά προγράμματα , χρηματοδοτικά εργαλεία , μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Η τελευταία ημέρα του Φόρουμ ήταν αφιερωμένη στις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Έρευνα και την Καινοτομία".
 
  • Δίκτυο ΠΡΑΞΗ
    Ο Γιώργος Τζαμτζής είναι υπεύθυνος μεταφοράς τεχνολογίας στο δίκτυο ΠΡΑΞΗ και αποτελεί το εθνικό σημείο επαφής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος H2020. Έχει πλούσια εμπειρία σε ζητήματα καινοτομίας, ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), ΙΡs, ενώ έχει συνεργαστεί σε πολλά έργα έρευνας και ανάπτυξης. Έχει, επίσης, εργαστεί ως ερευνητής σε ένα έργο για την ηλιακή ενέργεια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και διδακτορικό δίπλωμα στη Μαθηματική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Durham.