ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Current mass-manufacturing challenges in integrated Lab-on-Chip devices and the Lab-on-PCB concept
 

Ομιλητής:

Μόσχου Δέσποινα
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

06/07/2017
 

Διάρκεια:

36:40
 

Εκδήλωση:

5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορίες:

Τεχνολογία , Υγεία / Ποιότητα ζωής
 

Ετικέτες

Hellenic Forum 2017 , επιστήμη , τεχνολογία , καινοτομία , Lab-on-a-Chip , διαγνωστικό εργαλείο
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.
 
  • 50th anniversary Prize Fellow / Lecturer, University of Bath
    Η Δρ. Δέσποινα Μόσχου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Διδάκτωρ Μικροηλεκτρονικής Τεχνολογίας) είναι 50th anniversary Prize Fellow στη Βιοηλεκτρονική, στο Department of Electronic & Electrical Engineering του University of Bath. Από το 2010, η κύρια ερευνητική της εστίαση είναι στην ανάπτυξη των συστημάτων Lab-On-a-Chip μιας χρήσης για βιοαναλυτικές εφαρμογές (διαγνωστικές συσκευές μοριακής και ανοσολογικής ανάλυσης). Tα τελευταία 7 χρόνια ασχολείται με την προσέγγιση Lab-on-Printed Circuit Board, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μίας χρήσης Lab-on-Chip μικροσυστήματα μαζικής παραγωγής. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν, επίσης, τις τεχνολογίες εκτύπωσης inkjet, οι οποίες αυξάνουν τη λειτουργικότητα των βιοϊατρικών διαγνωστικών συστημάτων.