ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Unraveling Art and Archaeology mysteries using Ion beam analysis
 

Ομιλητής:

Calligaro Thomas
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

06/07/2017
 

Διάρκεια:

59:22
 

Εκδήλωση:

5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
 

Διοργανωτής:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Χώρος:

ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
 

Κατηγορίες:

Τεχνολογία , Αρχαιολογία , Τέχνες / Πολιτισμός
 

Ετικέτες

Hellenic Forum 2017 , επιστήμη , τεχνολογία , καινοτομία , ανάλυση δέσμης ιόντων
 
 
 
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.
 
  • Ανώτερος Ερευνητής, Centre de Recherche et de Restauration des Musées de France
    O Thomas Calligaro είναι πυρηνικός φυσικός και ο πρώτος άνθρωπος που πρότεινε την εγκατάσταση του επιταχυντή AGLAE που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου. Μετά από 25 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, διαφοροποίησε τις δραστηριότητές του και έγινε επιστήμονας συντήρησης στο C2RMF. Είναι συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων σχετικά με την εφαρμογή τεχνικών ανάλυσης δέσμης ιόντων σε αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς (PIXE, PIGE, RBS, NRA και ERDA) και περισσότερων από 100 μεθοδολογικών και εφαρμοστικών εργασιών στην αρχαιομετρία.