ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Η Συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη χρήσης ναρκωτικών - Πρώτο Μέρος: Χαιρετισμοί
 

Ομιλητής:

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε., Εκπρόσωποι Κομμάτων και Οργανισμών
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

26/06/2017
 

Διάρκεια:

112:44
 

Εκδήλωση:

Η Συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη Χρήσης Ναρκωτικών (εκδήλωση με αφορμή την 26η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών)
 

Διοργανωτής:

Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών
 

Χώρος:

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
 

Κατηγορία:

Κοινωνικά θέματα
 

Ετικέτες

ναρκωτικά , κοινωνικής συνοχή , αλληλεγγύη , πρόληψη χρήσης ναρκωτικών , παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών , εξάρτηση , απεξάρτηση
 
 
 
Το συνέδριο με τίτλο «Η Σημασία της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη Χρήσης Ναρκωτικών» διοργανώθηκε από την Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Δρα Χριστίνα Παπουτσοπούλου - Διαμαντοπούλου και  πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 26η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Εκπρόσωποι κομμάτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αρμόδιων οργανισμών, ο Εθνικός Συντονιστής της Κύπρου, κ. Χρύσανθος Γεωργίου και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά (EMCDDA),  Dr. Gregor Burkhart.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως «μία από τις πιο σοβαρές αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο στα ναρκωτικά είναι η μοναξιά και η «δίδυμη αδερφή της», η μελαγχολία». Έκανε λόγο για θωράκιση της Κοινωνικής Συνοχής και ενίσχυση της αλληλεγγύης, ενώ μιλώντας για την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική κρίση τόνισε πως η Ελληνική κοινωνία ανέδειξε μία πολύ μεγάλη αρετή και αυτή η κρίση δεν κατάφερε ρήξη του κοινωνικού ιστού. Αυτό οφείλεται σε θεσμούς που δεν έχουν να κάνουν με το κράτος, όπως η οικογένεια και η Εκκλησία που στέκεται δίπλα στον άνθρωπο.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του τόνισε πως καλούμαστε να σκεφτόμαστε και να μας απασχολεί καθημερινά το θέμα των ναρκωτικών και αναφέρθηκε στις δράσεις της Αρχιεπισκοπής και στην συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά 2017 – Τάσεις και εξελίξεις της πολιτικής στην Ευρώπη.
 
Η Εθνική Συντονίστρια παρουσίασε τις δράσεις της Υπηρεσία Εθνικού Συντονιστή σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και έδωσε έμφαση στη σημασία που έχουν στη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής οι συνέργειες, οι συνεργασίες, η δικτύωση μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών προσέθεσε ότι:
 
«Η εξάρτηση είναι ένα πρόβλημα που έχει λύση. Η λύση όμως προκύπτει από προσωπικό αγώνα, πίστη, υπομονή, επιμονή και ρήξη. Απαιτεί απόλυτο σεβασμό, αγάπη, αφοσίωση στα παιδιά μας, το μέλλον των οποίων είχε προετοιμασθεί από τη δική μας γενιά, που καλείται τώρα υποχρεωτικά να εντοπίσει να αξιολογήσει, να βοηθήσει στη θεραπεία της βαριάς βιοψυχοκοινωνικής νόσου της χρήσης ναρκωτικών, θεραπεύοντας ταυτόχρονα τα δικά μας λάθη , τις δικές μας παραλείψεις,  ανοχές, ευθύνες και εξαρτήσεις».
 
 • Κατά το Πρώτο Μέρος του Συνεδρίου με τίτλο «Η Συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και    Αλληλεγγύης στην Πρόληψη Χρήσης ναρκωτικών» και μετά την εισαγωγή της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών Δρος Χριστίνας Παπουτσοπούλου - Διαμαντοπούλου, απηύθυναν χαιρετισμό:
   
  Η Α.Ε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος
   
  Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος
   
  Ο, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτριος Αβραμόπουλος
   
  Ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικόλαος Μανιός, Βουλευτής Κυκλάδων, Πρόεδρος  της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής για τη Μελέτη και αντιμετώπιση του Προβλήματος των ναρκωτικών
   
  Ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ, κ. Βασίλειος Οικονόμου, Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας
   
  Ο Εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
   
  Η Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κα Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος της Κ.Ε. κατά των ναρκωτικών
   
  Η Εκπρόσωπος του κινήματος “Το Ποτάμι”, κα Φωτεινή Λεομπίλλα, υποψήφια ευρωβουλευτής, μέλος ΕΕΔΑ και συντονίστρια του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
   
  O Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλειος Σπύρου, Δ/ντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ένωσης Κεντρώων
   
  Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών Κύπρου,  Χρύσανθος Γεωργίου
   
  Ο Dr. Gregor Burkhart, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά (EMCDDA)
   
  Η Εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, κα Νικολέτα Δανιά, Περιφερειακή Σύμβουλος που ασχολείται με θέματα ισότητας
   
  Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνιος Αυγερινός
   
  Ο Πρόεδρος ΟΚΑΝΑ, κ. Βαγγέλης Καφετζόπουλος
   
  Ο Πρόεδρος Δ.Σ ΚΕΘΕΑ, κ. Γεώργιος Μπαρδάνης
   
  Ο Δ/ντης Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18ΑΝΩ, κ. Αλέξανδρος Κυρούσης
   
  Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.