ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Συναντήσεις με συγγραφείς στο Café του ΙΑΝΟΥ - Ευγενία Φακίνου
 

Ομιλητές:

Φακίνου Ευγενία ,
Θρασυβούλου Νίκος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

14/06/2017
 

Διάρκεια:

83:29
 

Εκδήλωση:

Εκδηλώσεις Λόγου στο Café του ΙΑΝΟΥ
 

Διοργανωτής:

IANOS
 

Χώρος:

IANOS
 

Κατηγορία:

Λογοτεχνία
 

Ετικέτες

Συναντήσεις με Συγγραφείς , ελληνική λογοτεχνία , Ευγενία Φακίνου , κουκλοθέατρο , "Ντενεκεδούπολη" , "Αστραδενή" , "To έβδομο ρούχο"
 
 
 
Στις «ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ» που φιλοξενούνται κάθε μήνα στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ, ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με Έλληνες συγγραφείς για το έργο τους και τη ζωή τους. Μαζί σχολιάζουν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ανιχνεύοντας και αναδεικνύοντας τον άνθρωπο-συγγραφέα.

Στην τελευταία φετινή συνάντηση της σειράς των "Συναντήσεων", ο Νίκος Θρασυβούλου συνομίλησε με την συγγραφέα Ευγενία Φακίνου. Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.
 
  • Συγγραφέας
    Η Ευγενία Φακίνου γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια. Είναι σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μιχάλη Φακίνου. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες και ξεναγός. Εργάστηκε για μερικά χρόνια σε περιοδικά ως γραφίστρια. Το 1976 δημιούργησε το κουκλοθέατρο "Ντενεκεδούπολη".'Εχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία. Το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα "Αστραδενή". Τα μυθιστορήματα της έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα γερμανικά, αγγλικά, ρωσικά, ουγγρικά, δανέζικα, γαλλικά, ολλανδικά, ιταλικά και σερβικά. Το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου - Σκάι 100,3) για το μυθιστόρημα της "Η μέθοδος της Ορλεάνης" και το 2008 με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή διηγημάτων "Φιλοδοξίες κήπου".
  • Δημοσιογράφος
    Ο Νίκος Θρασυβούλου είναι δημοσιογράφος και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM.