ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Συνεδρία III: «Ο Δρόμος για την Ψηφιακή Ελλάδα»
 

Ομιλητές:

Navas-Sabater Juan ,
Μητσοτάκης Κυριάκος ,
Φέσσας Θεόδωρος ,
Beyrer Markus J. ,
Liaplina Aleksandra
 

Γλώσσα:

Αγγλική, Ελληνική
 

Ημερομηνία:

12/05/2017
 

Διάρκεια:

62:57
 

Εκδήλωση:

Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας- Ο δρόμος για την Ανάπτυξη (συνέδριο)
 

Διοργανωτής:

ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
 

Χώρος:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα "Banquet" - Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη")
 

Κατηγορίες:

Τεχνολογία , Οικονομία
 

Ετικέτες

ψηφιακή τεχνολογία , ψηφιακή Στρατηγική , ψηφιακή οικονομία , ψηφιακή εποχή , ψηφιακή πολιτική , ανάπτυξη , ανταγωνιστικότητα , ΣΕΒ
 
 
 
Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις εναρκτήριες ομιλίες και 7 συνεδρίες από το το Συνέδριο με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας- Ο δρόμος για την Ανάπτυξη», το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (11 & 12 Μαΐου 2017), με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να προσδιοριστεί ο απαιτούμενος Οδικός Χάρτης και οι προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να πετύχει τη μετάβασή της σε μια ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ειδικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία Accenture, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας, την κατάταξή της στο διεθνές οικονομικό πεδίο, καθώς και δέσμη προτάσεων  πολιτικής για το τι πρέπει να γίνει, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.  
 
 • Lead ICT Policy Specialist, Transport & ICT Global Practice, World Bank
  Ο Juan Navas-Sabater είναι Lead ICT Policy Specialist στο γραφείο των Βρυξελλών της Παγκόσμιας Τράπεζας και μέλος του Transport & ICT Global Practice της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι υπεύθυνος των επιχειρήσεων ICT για την Ευρώπη και την ΚεντρικήΑσία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υλοποιούνται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφορούν τις συνέρεγεις μεταξύ ICT και μεταφορών.
  Έχει διατελέσει Program Leader της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Ρωσική Ομοσπονδία με έδρα τη Μόσχα και περιφερειακός συντονιστής ICT για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική με έδρα την Ουάσινγκτον. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα το 1998.
  Πριν από την ένταξή του στην Παγκόσμια Τράπεζα, είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και στην Κρατική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών στην Ισπανία.
  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Πολιτική, Οικονομία και Διαχείριση των Τηλεπικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο George Washington και πτυχίου από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης. Μιλά αγγλικά, ισπανικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γαλλικά και γερμανικά.
 • Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με πολλές διακρίσεις. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. 
   
  Εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Το 2003 βραβεύτηκε από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.
   
  Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών. Στις εκλογές του 2004 και του 2012 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ενώ στις εθνικές εκλογές του 2015 τετραπλασίασε τους σταυρούς σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. 
   
  Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
   
  Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2015. Τον Φεβρουάριο 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
   
  Στις 10 Ιανουαρίου 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 • Πρόεδρος ΣΕΒ - Πρόεδρος QUEST Συµµετοχών AE
  Ο Θεόδωρος Φέσσας είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και της Πρόεδρος, QUEST  Συµµετοχών AE.

  Ο κ. Φέσσας εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ τον Μάιο του 2014, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του International Chamber of Commerce Hellas (ICC Hellas) και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
   
  Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος‐ Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.
 • Director General, BUSINESSEUROPE
  Ο Markus J. Beyrer είναι Γενικός Διευθυντής της BUSINESSEUROPE από τα τέλη του 2012. Προηγουμένως κατείχε τις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της αυστριακής Industry Holding ÖIAG, του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας των Αυστριακών Βιομηχανιών, του Διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Οικονομικού  Επιμελητήριου και του επικεφαλής Οικονομικού Σύμβουλου του Ομοσπονδιακού Καγκελαρίου της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Δρ Wolfgang Schüssel.
   
  Στη δεκαετία του 1990 εργάστηκε για την ένταξη της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά.
   
  Ο Markus J. Beyrer σπουδασε Δίκαιο και Εμπορικές Επιστήμες στη Βιέννη, έκανε  μεταπτυχιακές σπουδές  Ευρωπαϊκού Δικαίου  στο Πανεπιστήμιο του Δούναβη στο Krems (Αυστρία) και στο Graduate School of Business στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
   
 • Economist, Transdoprt and ITC. GP, World Bank