Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Συζήτηση με θέμα: «Οι Επιχειρήσεις της Νέας Οικονομίας ως Επιταχυντές της Ψηφιακής Ανάπτυξης»

Δοξιάδης Αρίστος, Βερέμης Μάρκος, Δρανδάκης Νίκος, Τσιλφίδης Αλέξανδρος, Χρίστου Κωνσταντίνος

11 Μαΐου 2017

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:48:20 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 682
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις εναρκτήριες ομιλίες και 7 συνεδρίες από το το Συνέδριο με θέμα: «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας- Ο δρόμος για την Ανάπτυξη», το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (11 & 12 Μαΐου 2017), με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να προσδιοριστεί ο απαιτούμενος Οδικός Χάρτης και οι προϋποθέσεις, προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και να πετύχει τη μετάβασή της σε μια ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ειδικής μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία Accenture, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, σχετικά με την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας, την κατάταξή της στο διεθνές οικονομικό πεδίο, καθώς και δέσμη προτάσεων  πολιτικής για το τι πρέπει να γίνει, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Δοξιάδης Αρίστος Οικονομολόγος - Αντιπρόεδρος ΕΣΕΤΕΚ - Μέλος του Advisory Board διαΝΕΟσις - Partner, Big Pi Ventures

Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι οικονομολόγος. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και οικονομικά στο Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με μελέτες δημόσιας πολιτικής για το ελληνικό κράτος και για διεθνείς οργανισμούς. Συμμετείχε σε πιλοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της φτώχειας σε όλη την Ευρώπη, και στη συνέχεια διοίκησε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων. Από το 1995 εργάζεται σε Εταιρείες Επιχειρηματικών Συμμετοχών (venture capital) για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Έχει αξιολογήσει εκατοντάδες επιχειρηματικά σχέδια, και έχει συνεργαστεί από κοντά με δεκάδες επιχειρηματίες. Από το 2010 γράφει άρθρα για την κρίση και τους θεσμούς στην ελληνική οικονομία. Ιστολογεί στο aristosd.wordpress.com.

Ιστολόγιο του Αρίστου Δοξιάδη

Βερέμης Μάρκος Συνιδρυτής & Πρόεδρος, Upstream SA - Ιδρυτικός Εταίρος, BigPi Venture Capital

Ο Μάρκος Βερέμης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1973. Κατέχει πτυχίο BA από το Πανεπιστήμιο του Warwick και MPhil από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996, ως σύμβουλος στρατηγικών μάρκετινγκ στους ομίλους Omnicom, WPP και IPG αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας μαρκών όπως οι Nestlé, Smithkline Beecham, Johnson & Johnson, και Sony Electronics.

Το 2002, επέστρεψε στην Ελλάδα και, μαζί με τον Αλέξιο Βρατσκίδη, συνίδρυσε την εταιρεία Upstream, η οποία ήταν μια απο τις πέντε πρώτες εταιρείες στον κόσμο στην παραγωγή λογισμικού για μάρκετινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile marketing). Έκτοτε, η Upstream έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) παγκοσμίως με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες. Διετέλεσε CEO της Upstream έως τον Ιούνιο του 2017, και σήμερα είναι Πρόεδρός της, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital.

Είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιριών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable, Intellibox, Procureship και Hellas Direct.

Ταυτόχρονα, είναι μέντορας της Endeavor και συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και στο Εποπτικό Συμβούλιο της διαΝΕΟσις. Επίσης, είναι μέλος των επιτροπών νέων επιχειρήσεων (start-up) και εξαγωγών του ΣΕΒ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, και μέντορας στο Openfund, ενώ έχει διακριθεί με το Βραβείο της EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013.

Δρανδάκης Νίκος Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Beat

Ο Νίκος Δρανδάκης είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής του Beat (πρώην Taxibeat), μιας πρωτοποριακής εφαρμογής ταξί για έξυπνα κινητά, με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχοντας τεχνικό background ως προγραμματιστής, ο Νίκος δημιούργησε το 1999 το suppline.com, ένα B2B marketplace για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τις προμήθειες τους μέσω του Internet. 2 χρόνια μετά η Suppline πουλήθηκε και το 2006 ο Νίκος και οι 2 συνιδρυτές του δημιούργησαν το sync.gr, ένα blog aggregator που μετεξελίχθηκε σε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.

Το 2011 δημιούργησε το Taxibeat παίρνοντας χρηματοδότηση από το Openfund, την οποία ακολούθησαν νέοι γύροι χρηματοδότησης συνολικού ύψους $7εκ. Τον Φεβρουάριο του 2017 το Taxibeat εξαγοράστηκε από την MyTaxi, θυγατρική της Daimler AG.

Τσιλφίδης Αλέξανδρος Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής, Accusonus

Ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης είναι συνιδρυτής και CEO της accusonus. Η accusonus αναπτύσσει λογισμικό επεξεργασίας ήχου το οποίο πωλείται σε μουσικούς παραγωγούς, ηχολήπτες και στούντιο ηχογράφησης μουσικής. Η εταιρεία έχει χιλιάδες πελάτες σε όλον τον κόσμο και τα προγράμματά της χρησιμοποιούνται από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι βασισμένα σε καινοτόμους αλγορίθμους επεξεργασίας ήχου και τεχνητής νοημοσύνης για τους οποίους έχει καταθέσει και πάρει πολλαπλές πατέντες στην Αμερική. Ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης είναι διπλωματούχος μηχανικός, κάτοχος Μάστερ Ακουστικής (Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας) και Διδακτορικού στην Ψηφιακή Τεχνολογία Ήχου από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ως ερευνητής έχει συγγράψει και παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων αλλά και το βιβλίο "Αρχιτεκτονική Ακουστική" το οποίο διδάσκεται σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Στα προπτυχιακά του χρόνια εργάστηκε σαν συνθέτης/μουσικός ηλεκτρονικής μουσικής, κυρίως γράφοντας μουσική για το θέατρο, το χορό και τον κινηματογράφο.

Χρίστου Κωνσταντίνος Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής, Avocarrot

Ο Κωνσταντίνος Χρίστου είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Imperial College London. Μετά τις σπουδές του, συνίδρυσε την εταιρεία Avocarrot μαζί με 3 φίλους και συμφοιτητές του. H Avocarrot δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας για διαφημίσεις στα κινητά τηλεφωνα, και εδρεύει στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο. Ψηφίστηκε ως μια από τις 8 πιο υποσχόμενες startup εταιρείες στον κόσμο (μη συμπερ. ΗΠΑ), βραβεύτηκε σαν το ‘The Next Big Thing’ στο συνέδριο ad:tech London, και έλαβε περιπου $3 εκατ. από Αμερικανούς, Άγγλους και Έλληνες επενδυτές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εταιρεία αγοράστηκε από την Glispa Global Group για $20 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα διατηρεί τα γραφεία της στην Αθήνα, όπου για τα επόμενα δυο χρόνια δεσμεύεται να επενδύσει σε 50 νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικές ομιλίες

Συνεδρία V: «Πώς Μπορούμε να Αλλάξουμε το Κράτος με Εργαλείο την Ψηφιακή Διακυβέρνηση; Διαφάνεια / Αποτελεσματικότητα / Ανταποδοτικότητα» 69:20

Μαϊ 12, 2017

Συνεδρία V: «Πώς Μπορούμε να Αλλάξουμε το Κράτος με Εργαλείο την Ψηφιακή Διακυβέρνηση; Διαφάνεια / Αποτελεσματικότητα / Ανταποδοτικότητα»

Garcia Moran Francisco Δρυμιώτης Ανδρέας Θεοδωράκης Γρηγόρης Σπινέλλης Διομήδης Τζωρτζάκης Παντελής Σαράφογλου Μαρία

Γλώσσα: Αγγλική, Ελληνική

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 2η ενότητα: Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Χωροταξία 01:44:04

Σεπ 29, 2014

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 2η ενότητα: Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Χωροταξία

Τραυλός Νικόλαος Καλογήρου Γιάννης Τσακανίκας Άγγελος Κομνηνός Νίκος Εμμανουηλίδης Παύλος Γιαννακούρου Γεωργία Κορρές Γεώργιος

Γλώσσα: Ελληνική

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 3η ενότητα: Αναπτυξιακοί κλάδοι της οικονομίας 01:34:42

Σεπ 29, 2014

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 3η ενότητα: Αναπτυξιακοί κλάδοι της οικονομίας

Μασουράκης Μιχάλης Βλάχος Γιώργος Σιγάλα Μαριάννα Χρήστου Ευάγγελος Μπρας Ιωάννης Γράτσος Γεώργιος Διακουλάκη Δανάη Στάθης Ευάγγελος

Γλώσσα: Ελληνική