ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

«Μέτρηση» του Στρες στην Κλινική Έρευνα και Πράξη
 

Ομιλητής:

Περβανίδου Νένη
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

20/01/2017
 

Διάρκεια:

21:54
 

Εκδήλωση:

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Βιολογία – Ιατρική Συστημάτων & Στρες»
 

Διοργανωτής:

Ινστιτούτο Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες (ΙΒΙΣ)
 

Χώρος:

Αμφιθέατρο Φυσιολογίας - Γ. Κοτζιάς Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ
 

Κατηγορίες:

Βιολογία , Ιατρική
 

Ετικέτες

στρες , κλινική έρευνα , μέτρηση του στρες
 
 
 
Το Επιστημονικό Σωματείο "Ινστιτούτο Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες - ΙΒΙΣ" στις 20 - 22 Ιανουαρίου 2017 διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριό του, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Αμφιθέατρο της Φυσιολογίας Γ. Κοτζιάς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Το ΙΒΙΣ αποτελεί μια διεπιστημονική ομάδα με στόχο την προαγωγή και διάδοση της επιστημονικής γνώσης που αφορά στους βιολογικούς μεσολαβητές που σχετίζονται με το στρες και τις αλληλεπιδράσεις τους με τον εγκέφαλο, το σώμα και τη συμπεριφορά, καθώς και των κλινικών εφαρμογών της γνώσης αυτής. Στοχεύει επίσης στην προαγωγή της βασικής και κλινικής έρευνας στην ψυχονευροενδοκρινολογία, νευροβιολογία, ψυχονευροανοσολογία, ψυχοφυσιολογία, ψυχοφαρμακολογία και άλλα συναφή αντικείμενα. Ουσιαστικό στόχο του ΙΒΙΣ αποτελεί η επικοινωνία μεταξύ επιστημόνων από διαφορετικά γνωστικά πεδία που εστιάζουν το ερευνητικό τους ενδιαφέρον στη μελέτη του στρες.
 
Το επιστημονικό πρόγραμμα του 1ου Συνεδρίου με θέμα: «Βιολογία-Ιατρική Συστημάτων και Στρες» φιλοδοξεί να προσελκύσει επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων όπως νευροεπιστήμονες, ψυχιάτρους, νευρολόγους, ανοσολόγους, ενδοκρινολόγους, παιδιάτρους, ψυχολόγους, γενετιστές, βιολόγους καθώς και τους φοιτητές των αντίστοιχων επιστημών. Η δημιουργική επικοινωνία των επιστημονικών ομάδων πιστεύουμε ότι θα εμβαθύνει την κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στη φυσιολογία και παθοφυσιολογία του στρες με απώτερα οφέλη στην έρευνα και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην ταχύτατα εξελισσόμενη επιστήμη του στρες.
 
  • Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, A’ Παιδια- τρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
    Η Παναγιώτα (Νένη) Περβανίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2007, υπεύθυνη της Μονάδας  Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Στη Μονάδα παρακολουθείται μεγάλος αριθμός παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, εκπονούνται ερευνητικά πρωτόκολλα και εκπαιδεύονται νέοι παιδίατροι και άλλοι επιστήμονες. Είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην ίδια Κλινική και με υποτροφία στο Τμήμα Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στο Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Cincinnati, USA. To 2006 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με αντικείμενο τη νευροβιολογία της μετατραυματικής διαταραχής στρες στα παιδιά και τους εφήβους. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής από το 2008 και ιδρυτικό μέλος τριών Ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών. Είναι σήμερα Γενική Γραμματέας του “Ινστιτούτου Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες”. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει διοργανώσει πολυάριθμα μετεκπαιδευτικά προγράμματα,  ημερίδες και συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει 49 επιστημονικές εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά μετά απο κρίση (συνολικός Συντελεστής Απήχησης:   142.952, συνολικές Βιβλιογραφικές Αναφορές: 1.523, h-index:15, i10-index: 23 (google scholar). Είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια ή ερευνήτρια σε> 300 διεθνή και ελληνικά συνέδρια.