ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Interpreting and Managing Mountainous Archaeological Landscapes: The case of Aristi Watermill
 

Ομιλητής:

Μουδόπουλος Φαίδων
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

30/09/2016
 

Διάρκεια:

14:56
 

Εκδήλωση:

HERMA Conference - 3rd IHC International Conference in Heritage Management
 

Διοργανωτής:

Initiative for Heritage Conservation (IHC)
 

Χώρος:

Παλαιό Ελαιουργείο - Ελευσίνα
 

Κατηγορία:

Πολιτιστική διαχείριση
 

Ετικέτες

HERMA Conference , πολιτιστική κληρονομιά , διαχείριση πολιτιστικών αγαθών
 
 
 
Ένα παράθυρο στο μέλλον του πολιτισμού και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς άνοιξε από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, όπου φιλοξενήθηκε το τρίτο διεθνές συνέδριο διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς “Her- Ma Conference”.
 
• Σαράντα εισηγητές,
 
• πέντε θεματικές συζητήσεις,
 
• τέσσερις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις,
 
• δέκα πανεπιστημιακοί και κορυφαίοι ειδικοί από όλο τον κόσμο
 
• επί τρεις ημέρες
 
έφεραν στο προσκήνιο τα ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης  της πολιτιστικής κληρονομιάς και των προοπτικών της, της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και της σύνδεσής της µε την ιστορία και την παράδοση.
 
Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει 10 από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου.
 
Μέσα από θεματικές όπως αυτές για τη νοµική προστασία των πολιτιστικών αγαθών, την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τον εκπαιδευτικό ρόλο του πολιτισμού, το αρχαιολογικό πολιτιστικό τοπίο και πολλές άλλες επιχειρήθηκε η ανάδειξη των καίριων ζητημάτων που αφορούν σήµερα τον πολιτισµό και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρµόζονται παγκοσµίως στον τοµέα της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών.
 
Το συνέδριο πραγµατοποιήθηκε από το IHC (Initiative for Heritage Conservation), µε τη συνεργασία του Φεστιβάλ Αισχύλεια και του ∆ήµου Ελευσίνας, στο βιοµηχανικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, ένα ενεργό παράδειγµα επιτυχηµένης αξιοποίησης ενός ιστορικού χώρου και µετατροπής του σε πυρήνα σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, δηµιουργίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής συµµετοχής.
 
O IHC (Initiative for Heritage Conservation) είναι ένας καινοτόµος µη κερδοσκοπικός οργανισµός εκπαίδευσης και έρευνας που υποστηρίζεται από διακεκριµένους διεθνείς και ελληνικούς φορείς για την ενίσχυση και ανάδειξη της δυναµικής του πολιτισµού ως πηγή µάθησης, πολιτισµικής ταυτότητας, συλλο- γικής συνείδησης και ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.
 
  • Αρχαιολόγος, συγγραφέας
    Ο Φαίδων Μουδόπουλος - Αθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Αρχαιολογίας και Προϊστορίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Σήμερα, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης δεύτερου μεταπτυχιακού πρόγράμματος στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης. Ασχολείται με την αρχαιολογία, κυρίως μέσω της γραφής, και με τη λογοτεχνία, ανασκάπτοντας.