ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Η Τουρκία μετά το πραξικόπημα
 

Ομιλητής:

Akkoyunlu Karabekir
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

22/10/2016
 

Διάρκεια:

18:49
 

Εκδήλωση:

5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης "Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας"
 

Διοργανωτής:

Πολιτιστική Εταιρεία Επιχερηματιών Βορείου Ελλάδος, Ίδρυμα Konrad Adenauer, Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki
 

Χώρος:

Κινηματοθέατρο Ολύμπιον
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

ανθρώπινες ροές , Ευρώπη , Brexit , Grexit , Τουρκία , Συρία , Ελλάδα , αμερικανικές προεδρικές εκλογές , πραξικόπημα
 
 
 
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki, διοργάνωσε το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης/ 5th Thessaloniki International Symposium in World Affairs, στις 22 Οκτωβρίου 2016 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
 
Το Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2012 στο πλαίσιο των εορτασμών της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της πόλης και έκτοτε έχει καταστεί ένας σημαντικός θεσμός με μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό της πόλης. Το Συμπόσιο αποτελεί μια διεθνή συνάντηση κύρους και μια πλατφόρμα διαλόγου για τις κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής μας. Η φετινή διοργάνωση είχε θέμα: «Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας».
 
Ποιος θα πρέπει να είναι ο τρόπος διαχείρισης των ανθρώπινων ροών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης; Πού βαδίζει η Ευρώπη μετά το Brexit και πόσο έχει απομακρυνθεί το Grexit; Μπορεί τελικά να διασωθεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα; Πώς επηρεάζει το πραξικόπημα στην Τουρκία και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία την ασφάλεια της Ελλάδας και της γειτονιάς της; Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής όπως την ξέρουμε; Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι ομιλητές του Συμποσίου.
 
  • Επίκουρος καθηγητής, Centre for Southeast European Studies, Πανεπιστήμιο Graz
    Ο Karabekir Akkoyunlu είναι επίκουρος καθηγητής της Νεότερης Τουρκίας στο Centre for Southeast European Studies, του πανεπιστημίου του Graz. Στο διάστημα 2011 - 2012, ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Southeast European Studies στην Οξφόρδη. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς άρθρα σχετικά με την τουρκική πολιτική, την κοινωνία και τις εξωτερικές υποθέσεις και υπήρξε συχνός συνέργατης των Open Democracy, Al Monitor, CNN International and Huffington Post.