ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Αμερικανικές προεδρικές εκλογές 2016: Το τέλος της πολιτικής όπως την ξέρουμε;
 

Ομιλητής:

Kiesling Brady
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

22/10/2016
 

Διάρκεια:

23:01
 

Εκδήλωση:

5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης "Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας"
 

Διοργανωτής:

Πολιτιστική Εταιρεία Επιχερηματιών Βορείου Ελλάδος, Ίδρυμα Konrad Adenauer, Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki
 

Χώρος:

Κινηματοθέατρο Ολύμπιον
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

ανθρώπινες ροές , Ευρώπη , Brexit , Grexit , Τουρκία , Συρία , Ελλάδα , αμερικανικές προεδρικές εκλογές
 
 
 
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki, διοργάνωσε το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης/ 5th Thessaloniki International Symposium in World Affairs, στις 22 Οκτωβρίου 2016 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
 
Το Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2012 στο πλαίσιο των εορτασμών της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της πόλης και έκτοτε έχει καταστεί ένας σημαντικός θεσμός με μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό της πόλης. Το Συμπόσιο αποτελεί μια διεθνή συνάντηση κύρους και μια πλατφόρμα διαλόγου για τις κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής μας. Η φετινή διοργάνωση είχε θέμα: «Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας».
 
Ποιος θα πρέπει να είναι ο τρόπος διαχείρισης των ανθρώπινων ροών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης; Πού βαδίζει η Ευρώπη μετά το Brexit και πόσο έχει απομακρυνθεί το Grexit; Μπορεί τελικά να διασωθεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα; Πώς επηρεάζει το πραξικόπημα στην Τουρκία και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία την ασφάλεια της Ελλάδας και της γειτονιάς της; Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής όπως την ξέρουμε; Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι ομιλητές του Συμποσίου.
 
  • τ. στέλεχος της Διπλωματικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ
    Ο Brady Kiesling διετέλεσε στέλεχος της Διπλωματικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ επί είκοσι έτη. Εντάχθηκε στο State Department το 1983 και υπηρέτησε στο Ισραήλ, το Μαρόκο, την Αρμενία, την Ουάσιγκτον και την Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο του 2003 παραιτήθηκε από επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενος για τον επικείμενο πόλεμο με το Ιράκ. Η επιστολή της παραίτησής του δημοσιεύτηκε πρώτα στους New York Times και αναδημοσιεύτηκε ευρέως και επαινέθηκε ως μανιφέστο για μια αμερικανική εξωτερική πολιτική που στηρίζεται περισσότερο σε ηθικές αρχές και στη βαθύτερη κατανόηση. Από την εποχή της παραίτησής του διετέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Princeton και αρθρογράφος και ομιλητής σε θέματα διεθνούς πολιτικής. Είναι πτυχιούχος της αρχαίας ιστορίας και αρχαιολογίας του Κολεγίου Swarthmore και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. Έχει συγγράψει το βιβλίο Diplomacy Lessons: Realism for an Unloved Superpower; Greek Urban Warriors; and ToposText. Είναι μέλος της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.