ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Why does terrorism occur?
 

Ομιλητής:

English Richard
 

Γλώσσα:

Αγγλική
 

Ημερομηνία:

17/07/2016
 

Διάρκεια:

109:47
 

Εκδήλωση:

Olympia Summer Academy 2016
 

Διοργανωτής:

Navarino Network, European International Studies Association
 

Χώρος:

Εκθεσιακός και Πολιτιστικός χώρος AlphaBank Ναυπλίου
 

Κατηγορία:

Διεθνείς Σχέσεις
 

Ετικέτες

Olympia Summer Academy , τρομοκρατία
 
 
 
Η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας (Olympia Summer Academy/OSA) αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο εκπαιδευτικό και ερευνητικό θεσμό στα γνωστικά αντικείμενα της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων, που μετράει 13 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας.
 
Την ανοδική πορεία της Ακαδημίας ήρθε να επιστεγάσει και η σύναψη συνεργασίας με την European International Studies Association (EISA), τον κορυφαίο επιστημονικό θεσμό στις διεθνείς σπουδές στην Ευρώπη. Φορέας της διοργάνωσης είναι το «Δίκτυο Ναυαρίνο», μια ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, όπως π.χ. το Πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ και το St. Andrews της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Κάθε Ιούλιο, από το 2002 ως το 2014 στην Αρχαία Ολυμπία και το 2015 και 2016 στην ιστορική πόλη  του Ναυπλίου, η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας φιλοξενεί μια σειρά από εντατικούς σεμιναριακούς κύκλους στους οποίους διδάσκουν μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και συμμετέχουν μέχρι 120 μεταπτυχιακοί φοιτητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Mε επίκεντρο τη μελέτη της πολιτικής βίας στις διάφορες εκφάνσεις της (εμφύλιες συγκρούσεις, εθνο-θρησκευτικές εντάσεις, τρομοκρατία κ.ο.κ.), η Ακαδημία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανανέωση του κλάδου της συγκριτικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων στην πατρίδα μας, μέσα από τη συνάντηση Ελλήνων επιστημόνων με ξένους, διεθνώς καταξιωμένους, συναδέλφους τους.
 
Η «Ολυμπία 2016» διεξήχθη από τις 11 ως τις 21 Ιουλίου 2016 με μεγάλη επιτυχία στο πολιτιστικό κέντρο της Alpha Τράπεζας στο Ναύπλιο. Το φετινό πρόγραμμα περιέλαβε επτά κύκλους σεμιναρίων, με την εξής θεματολογία: 1) Διενέξεις και Πολιτική Βία, 2) Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία των Διεθνών Σχέσεων, 3) Η Μεταβαλλόμενη Πολιτική Τάξη της Ευρώπης, 4) Θρησκεία και Διεθνής Πολιτική, 5) Τρομοκρατία και Αντι-Τρομοκρατία, 6) Ανάλυση Πολιτικού Ρίσκου και 7) Εθνικισμός και Εθνοτικές Πολιτικές (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.olympiasummeracademy.org)
 
 
  • Pro-Vice-Chancellor & Professor of Politics, Queen’s University Belfast - Distinguished Professorial Fellow, George J. Mitchell Institute for Global Peace, Security and Justice