ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Ναυτιλία και Ανάπτυξη
 

Ομιλητής:

Παχούλης Γιάννης
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

25/09/2011
 

Διάρκεια:

17:24
 

Εκδήλωση:

Capital + Vision
 

Διοργανωτής:

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, Εφημερίδα "Κεφάλαιο", Capital.gr, Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.
 

Χώρος:

Ξενοδοχείο Athens Hilton
 

Κατηγορία:

Οικονομία
 

Ετικέτες

ελληνική ναυτιλία
 
 
 
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτιλιακών Συμβάσεων Γιάννης Παχούλης, στην ομιλία του στο Συνέδριο Capital + Vision, τονίζει την πρωταρχική σημασία της ελληνικής ναυτιλίας ως «τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας» και δημιουργό θέσεων εργασίας, αναλύει το ρόλο της ως «παγκοσμιοποιημένης βιομηχανίας» σε καιρούς κρίσης και εστιάζει στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξής της.
 
  • Πρόεδρος Σωματείου Ναυτιλιακών Συμβάσεων - Hellenic Shibrokers Association
    Ο Γιάννης Παχούλης σπούδασε στην Ελλάδα ναυτιλιακά σε ναυτιλιακό κολέγιο, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο στο London School of foreign trade ναυτιλία και εμπόριο. Εξειδικεύτηκε στους τομείς shipmanagement  και shipbroking. Είναι διευθύνων σύμβουλος στην MEGACHART INC και Πρόεδρος του Hellenic Shipbrokers Association (σωματείου ναυτιλιακών συμβάσεων) από το 2005. Είναι επικεφαλής της επιτροπής ναυλώσεων από το 1998.  Βασικός λέκτορας τoυ σωματείου Ελλήνων ναυλομεσιτών.
     
    Είναι μέλος της ναυτιλιακής λέσχης του Πειραιά από το 1984.  Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία LLOYD’S LIST,  ενώ βραβεύτηκε εκ μέρους του σωματείου Ελλήνων ναυλομεσιτών από τη LLOYD’S LIST  για τις υπηρεσίες που παρείχε το σωματείο H.S.A. σε εκπαιδευτικά θέματα.