Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Κοινωνική μελέτη για τη συμπεριφορά των χρηστών που αναζητούν εκπαιδευτικό υλικό στο διαδίκτυο. Η περίπτωση της ιστοσελίδας giatimpampa.gr

Παναγόπουλος Γιώργος, Ζαγόριανος Αποστόλης

9 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 16:35 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1825
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Σε αυτή την παρουσίαση μελετάται η συμπεριφορά των χρηστών που αναζητούν στον Ελληνικό διαδικτυακό χώρο περιεχόμενο σχετικά με φυσική και βιολογία. Αρχικά, αναφέρονται στους παράγοντες που τους επηρεάζουν το κοινό από τη στιγμή που εισέρχονται στo Google για να ψάξουν όρους επιστήμης μέχρι την ώρα που οδηγούνται στις ιστοσελίδες που τους υποδεικνύονται από αυτό. Συνεχίζοντας αναλύεται η διαδικασία που αναπτύχθηκε για να μελετηθεί η συμπεριφορά των χρηστών χρησιμοποιώντας το εργαλείο “Google Analytics”. Επιπλέον, εφαρμόζεται η μέθοδος στη δημοφιλή ιστοσελίδα “giatimpampa.gr”, της οποίας το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες της καταλήγουν σε αυτή ψάχνοντας στις μηχανές αναζήτησης θέματα επιστήμης. Τέλος, εξάγονται ορισμένα στοιχειώδη συμπεράσματα για το προφίλ των επισκεπτών αυτών πριν επεκταθεί η έρευνα περαιτέρω.

Παναγόπουλος Γιώργος Φυσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και πρόσφατα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στην παιδαγωγική Επιστήμη.  Η ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει σχετικές  δημοσιεύσεις  και να ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση μέσα από συνέδρια και τη διεθνή βιβλιογραφία. Έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ τα ενδιαφέροντα του είναι η διδακτική της Φυσικής, η κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, τα συγγραφικά εργαλεία για παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού καθώς και η ελεγχόμενη θερμοπυρηνική σύντηξη στον στενότερο κύκλο της επιστήμης του. Είναι ενεργό μέλος της Αστρονομικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης και της ΕΕΦ.

Ζαγόριανος Αποστόλης Φυσικός

Γεννήθηκε στην Ρόδο και αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει επιστημονικές Δημοσιεύσεις. Τα ενδιαφέροντα του είναι η διδακτική της Φυσικής και η Φυσική της ατμόσφαιρας. Έχει πλούσια εθελοντική δράση μέσα από τη συμμετοχή του σε πολιτιστικούς συλλόγους.

1. Eurostat. (2011), The regional Dimension, Study for the usage of Internet in Greece 2011, Observatory for Digital Greece, pp. 15
 
2. Katsikas C. (2008), Eleutherotypia, The success in University: Chania and Chios, Nea

Σχετικές ομιλίες